Logistiek teamleider bbl niveau 3

Beheers jij alle logistieke processen van het magazijn?

Omschrijving

Tijdens de opleiding Logistiek teamleider bbl niveau 3 wordt de positie van het magezijn binnen de totale keten uitgelegd. De logistiek teamleider leert de verschillende processen binnen het magazijn en de daarbij horende specifieke activiteiten. Daarnaast is er ruim aandacht voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden, personeel en materieel, bedrijfseconomie, communicatie en het aansturen, motiveren en begeleiden van personeel. Tevens leer je de verschillende wettelijke kaders en voorschriften. 

Doelgroep

Je bent werkzaam in een magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels - en transportsector. Je geeft leiding aan de (assistent) logistiek medewerkers en coördineert de werkzaamheden en middelen met betrekking tot de goederenontvangst en - opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van de goederen en de voorraadinventarisatie. Je voert deze operationele werkzaamheden ook zelf uit. Je bent verantwoordelijk voor een goede teambezetting, motiveert je medewerkers, begeleidt de ontwikkeling van de medewerkers en assisteert bij het werving - en selectieproces. Je bent verantwoordelijk voor juist gebruik van de middelen, onderhoud van de middelen en in overleg met je leidinggevende voor de vervanging of aanschaf van middelen. Je bespreekt tijdens periodiek overleg met je leidinggevende de behaalde resultaten, eventuele risico's en verbetervoorstellen met betrekking tot de planning, de uitgevoerde werkzaamheden, de gewerkte uren, het ziekteverzuim en de omzet. Je werkt onder verantwoordelijkheid van de logistiek supervisor of de directeur. Binnen het magazijn is het belangrijk om de verschillende goederenstromen goed op elkaar af te stemmen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt het magazijn afhankelijk van de soort goederen ingericht en wordt gebruik gemaakt van verschillende opslag - en transportmiddelen. Het magazijn is een dynamische omgeving waar de goederen snel, accuraat en veilig verwerkt moeten worden, zoals deze zo snel mogelijk naar de klant verstuurd kunnen worden. 

Inhoud opleiding

 • Coördineren en meewerken bij ontvangst, controle en opslag goederen
 • Coördineren en meewerken bij verzamelen en verzendklaar maken van goederen
 • Coördineren en meewerken bij het inventariseren van de voorraad
 • De inzet van mensen en middelen plannen en bewaken
 • De medewerkers motiveren, aansturen en begeleiden
 • Instructies, procedures en bedrijfs - en veiligheidsvoorschriften opvolgen

Je bent in staat een team te begeleiden teneinde de doelstellingen van het bedrijf te realiseren. Je bent sociaal vaardig, flexibel en assertief. Je hebt een professionele instelling en laat een stimulerende en motiverende beroepshouding zien in de omgang met medewerkers, collega's en leidinggevenden.

Tijdens de opleiding wordt er naast bovenstaande processen ook gewerkt aan vakdeskundigheid op het gebied van Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde en algemeen maatschappelijk functioneren.

Duur opleiding

De opleiding heeft een opleidingsduur van 2 jaar.

Gewenste vooropleiding

Voor deze opleiding ben je in het bezit van een vmbo - diploma met de kaderberoepsgerichte -, gemengde - of theoretische leerwerg, lts/mavo, overgangsbewijs havo/vwo 3-4,  of een diploma van logistiek medewerker. Een intakegesprek hoort tot de toelatingsprocedure.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en wensen vanuit het bedrijf. 

Locatie

Deze opleiding wordt georganiseerd voor een groep deelnemers. Dit kan van het bedrijf zijn waar je werkt, maar kan ook een combinatie zijn van werknemers uit verschillende bedrijven. De lessen kunnen plaatsvinden op een locatie van De Leijgraaf, maar het kan ook binnen het bedrijf waar je zelf werkzaam bent. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden. 

Diploma/Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma Logistiek teamleider niveau 3. 

Vervolgopleiding

Met een diploma Logistiek teamleider niveau 3 kun je doorstromen naar de opleiding Logistiek supervisor niveau 4.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar economiebedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl

Zijn nog niet al je vragen beantwoord? Neem dan contact op met Arna de Veer, 
088 017 7180, arna.veer@leijgraaf.nl.

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 30

  May

  Hemelvaart
 • 04

  Jun

  Suikerfeest
 • 10

  Jun

  2e Pinksterdag
 • 15

  Jul

  Zomervakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.