Bbl voor Mens & Maatschappij

Bbl voor Mens & Maatschappij

Niet iedereen wil de schoolbank in. Wat als je bijvoorbeeld een echte doener bent of al wat ouder en je liever een vak in de praktijk leert? Dan kies je voor een bbl-opleiding. Je werkt dan minstens 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school voor aanvullende theorie. 

Stappenplan

Voordat je aan een bbl-opleiding begint is het belangrijk dat je je goed oriënteert. We hebben de stappen die je moet nemen voor je op een rijtje gezet.

 1. Zoek een leerbedrijf. We hebben de mogelijke leerbedrijven op een rijtje gezet. Daarnaast staan op Brabantzorg.net vacatures. Je moet zelf solliciteren bij het leerbedrijf.
 2. Informeer je op deze website over de opleiding die je wilt volgen en lees de veelgestelde vragen.
 3. Bezoek ons tijdens de diverse informatiemomenten. De data vind je hier. Zo leer je meer over de opleiding en over De Leijgraaf.
 4. Als je een leerbedrijf hebt gevonden, meldt je werkgever jou aan voor de opleiding.

De BBL-opleidingen binnen De Leijgraaf

De Leijgraaf kent 4 BBL-varianten met diverse uitstroomprofielen binnen de afdeling Mens & Maatschappij. Bekijk de opleidingen voor meer informatie.

Pedagogisch Medewerker

Helpende zorg en welzijn

Verzorgende & Verpleegkundige

Bovenstaande opleidingen kunnen we soms ook versneld aanbieden, afhankelijk van vooropleiding en ervaring. Meer weten? Kijk dan bij veelgestelde vragen. 

Maatschappelijke Zorg

Meer vragen?

De meestgestelde vragen hebben we op een rijtje gezet. Kijk gerust verder naar onze vragen en antwoorden. Heb je nog meer of andere vragen, dan kan je terecht bij zorgbedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

Veelgestelde vragen
Leerbedrijven
0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.