“Winkels, vliegvelden, festivals… als beveiliger kun je overal aan de slag”
Wat doet een beveiliger?
Let op: deze opleiding start niet op locatie Oss en Veghel, maar enkel in Den Bosch. Meer informatie over de opleiding en aanmelden vind je hier
De rij bij de ingang is lang. Veel mensen mopperen vanwege de lange wachttijd, maar verder blijft het rustig. Tótdat een van de bezoekers zich agressief begint te gedragen. Je grijpt in; met je rustige, maar daadkrachtige optreden voorkom je dat het uit de hand loopt. Als de bezoeker gekalmeerd is, leid je hem weg. Van binnen voel je de adrenaline nog wel, maar de rest van de bezoekers blijft keurig in de rij staan. Zoals het hoort.
Met een baan in de beveiliging zorg je dat de plek waar je werkt, veilig is en blijft. Je houdt toezicht op de situatie en je komt in actie wanneer je iets ziet wat niet pluis is. Daarnaast verleen je hulp bij ongelukken, brand en diefstal. Tegelijk ben je het visitekaartje van de winkel, het vliegveld of de andere locatie waar je werkt: als bezoekers vragen hebben, ben jij vaak de eerste om die te beantwoorden.
Beveiligers zijn op de meest uiteenlopende plekken onmisbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van winkels, evenemententerreinen en vliegvelden? Maar je kunt ook aan de slag bij portiers- of receptiediensten, een particuliere alarmcentrale of een advies-, recherche- of schadeonderzoekbureau. Kortom: keuze te over!
“Een ijzersterke combinatie van leren op school én in de praktijk”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je bent fit en sportief.
- Je bent niet bang aangelegd.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
- Je kunt goed kijken en luisteren.
- Je bent een doener.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo b
- Mbo-entree
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Coördinator Beveiliger
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.