fbpx
bol - Niveau 2

Beveiliger

Zorg jij ervoor dat iedereen met een veilig gevoel rondloopt?

“Winkels, vliegvelden, festivals… als beveiliger kun je overal aan de slag”

Wat doet een beveiliger?

Let op: deze opleiding start niet op locatie Oss en Veghel, maar enkel in Den Bosch. Meer informatie over de opleiding en aanmelden vind je hier

De rij bij de ingang is lang. Veel mensen mopperen vanwege de lange wachttijd, maar verder blijft het rustig. Tótdat een van de bezoekers zich agressief begint te gedragen. Je grijpt in; met je rustige, maar daadkrachtige optreden voorkom je dat het uit de hand loopt. Als de bezoeker gekalmeerd is, leid je hem weg. Van binnen voel je de adrenaline nog wel, maar de rest van de bezoekers blijft keurig in de rij staan. Zoals het hoort.

Met een baan in de beveiliging zorg je dat de plek waar je werkt, veilig is en blijft. Je houdt toezicht op de situatie en je komt in actie wanneer je iets ziet wat niet pluis is. Daarnaast verleen je hulp bij ongelukken, brand en diefstal. Tegelijk ben je het visitekaartje van de winkel, het vliegveld of de andere locatie waar je werkt: als bezoekers vragen hebben, ben jij vaak de eerste om die te beantwoorden.

Beveiligers zijn op de meest uiteenlopende plekken onmisbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van winkels, evenemententerreinen en vliegvelden? Maar je kunt ook aan de slag bij portiers- of receptiediensten, een particuliere alarmcentrale of een advies-, recherche- of schadeonderzoekbureau. Kortom: keuze te over!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je voert controles uit bij in- en uitgangen.
 • Je surveilleert en controleert.
 • Je treedt op bij ongewenst gedrag.
 • Je verleent hulp als dat nodig is.
 • Je zorgt voor ieders veiligheid op locatie.

“Een ijzersterke combinatie van leren op school én in de praktijk” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Let op: deze opleiding start niet op locatie Oss en Veghel, maar enkel in Den Bosch. Meer informatie over de opleiding en aanmelden vind je hier

De opleiding duurt twee jaar. Je krijgt les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar volg je vooral theorielessen. Toch zie je veel meer dan de schoolbanken alleen, want je gaat met je kennis aan de slag om praktische opdrachten uit te voeren. Het eerste jaar sluit je af met een aantal examens.

In het tweede jaar duik je écht de praktijk in. Aan de hand van een stage van drie dagen per week leer je het beroep perfect kennen. Daarna ben je helemaal klaar voor de baan van je dromen!

Vakken

 • Vakleer
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Burgerschap
 • EHBO
 • Hospitality
 • Fysieke vaardigheden

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 30 dagen stage en diverse praktijkopdrachten
 • Leerjaar 2: 90 dagen stage en diverse praktijkopdrachten

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

 • Arbo, kwaliteitszorg en dienstverlening
 • Engels in de beroepscontext A2/B1
 • Digitale vaardigheden

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je bent fit en sportief.
 • Je bent niet bang aangelegd.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed kijken en luisteren.
 • Je bent een doener.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo-entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Coördinator Beveiliger

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

We hebben goede banden met bedrijven, instanties en organisaties binnen de geüniformeerde dienstverlening. Bovendien focussen we sterk op hospitality en ‘gastvrij’ beveiligen. Let op: om aan deze opleiding te mogen beginnen, mag je niet in aanraking zijn geweest met politie of justitie.

Crebonummer / opleiding 25690
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000