BOL opleidingen

Na het voortgezet onderwijs kun je kiezen voor een vervolgopleiding, bijvoorbeeld een bol-opleiding. Bol staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Deze leerweg hoort tot het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Je kan het ook omschrijven als mbo-dagonderwijs. Tijdens een bol-opleiding breng je de meeste tijd door op school. Je wordt door ervaren docenten opgeleid tot het beroep waar jij voor gekozen hebt, wat bij jou past. Naast de tijd op school loop je verschillende stages (bij een erkend leerbedrijf) en voer je diverse praktijkopdrachten uit. Naast de theorie komt ook een stukje zelfstudie kijken.

Tijdens een bol-opleiding bereiden we je zo goed mogelijk voor om direct aan het werk te gaan na je studie. Daarnaast kun je dankzij je mbo-opleiding nog een vervolgopleiding gaan volgen. Kies de route die het best bij jouw wensen aansluit.

Wil jij een veelal theoretische mbo-opleiding van ROC de Leijgraaf volgen in Veghel, Oss of Cuijk? Wellicht past een bol-opleiding wel bij je. Wij vertellen je graag meer.

Bol-opleidingen ROC de Leijgraaf

De bol-opleidingen van ROC de Leijgraaf verschillen van elkaar. Daarom hebben we ze opgesplitst in onderwijsafdelingen. Iedere onderwijsafdeling omvat een aantal interessante beroepsgerichte opleidingen. Welke richting wil jij op?

 • Bol-opleidingen Mens & Maatschappij
 • Bol-opleidingen Economie & Bedrijf
 • Bol-opleidingen Horeca & Toerisme
 • Bol-opleidingen Techniek & Samenleving

Mens & Maatschappij

De onderwijsafdeling Mens & Maatschappij bestaat onder andere uit bol-opleidingen gericht op mensen en de zorg. Deze mbo-opleidingen leiden jou veelal klassikaal op tot bijvoorbeeld coördinator sport, pedagogisch medewerker of verzorgende IG.

Zie hieronder de werkgebieden voor de onderwijsafdeling Mens & Maatschappij en vind jouw bol-opleiding bij ROC de Leijgraaf in Veghel, Oss of Cuijk.

Je kunt natuurlijk ook een open dag of open avond van ROC de Leijgraaf bezoeken. Check de kalender en laat je gegevens achter voor meer informatie. Direct aanmelden voor een van deze roc-opleidingen? Meld je online aan.

Economie & Bedrijf

Je hebt de keuze uit veel bol-opleidingen bij de onderwijsafdeling Economie & Bedrijf. Wil jij bijvoorbeeld opgeleid worden tot financieel administratief medewerker, commercieel medewerker, verkoper, handhaver of food specialist? Dat kan bij ROC de Leijgraaf. Bekijk per werkgebied welke bol- of bbl-opleiding iets voor jou is.

Ben jij er al uit? Meld je dan online aan. Wil je je eerst verder oriënteren? Bezoek dan een van onze open dagen en open avond. Ook kun je een dagje meelopen. Vul samen met je decaan het formulier meeloopdag in en laat het sturen naar meeloopdag@leijgraaf.nl.

Horeca & Toerisme

Bol-opleidingen in de onderwijsafdeling Horeca & Toerisme hebben te maken met ontspanning en een plezierige tijd. Jij kan daarvoor zorgen. Als horecaondernemer, als dienstverlener, als food specialist of als andere horeca en toerisme gerelateerde specialismes. De Leijgraaf heeft een aantal roc-opleidingen bol die bij jou kunnen passen.
Welk werkgebied spreekt jou aan?

Je kunt letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken van ROC de Leijgraaf. Kijk welke opleiding jou aanspreekt en of deze opleiding in Veghel, Oss of Cuijk wordt gegeven. Vervolgens kun je daar een dag meelopen of een open dag of open avond bezoeken. Indien je er al uit bent kun je het aanmeldingsformulier online invullen.

Techniek & Samenleving

De technische opleidingen van ROC de Leijgraaf zijn veelal bbl-opleidingen. Toch bieden wij ook de mogelijkheid om bol-opleidingen te volgen van de onderwijsafdeling Techniek & Samenleving. De werkgebieden met mbo-opleidingen bol zijn:

Tijdens de opleiding leer je de theoretische aspecten van het vak. Je gaat hier natuurlijk mee aan de slag. Hoe dit in zijn werk gaat kun je zien op een van onze open dagen of open avonden. Benieuwd hoe een schooldag eruitziet? Vul dan samen met je decaan het meeloopdag formulier in en laat het opsturen naar meeloopdag@leijgraaf.nl. Als jij zeker weet dat je een opleiding wil volgen op ROC de Leijgraaf dan kun jij je eigen online aanmelden.

Verschil bol en bbl

Een vraag die wij wel vaker te horen krijgen. Wat is het verschil tussen bol en bbl? We hebben uitgelegd dat een bol-opleiding inhoudt dat je 5 dagen in de week naar school gaat. Je wordt beroepsgericht opgeleid, voert praktijkopdrachten uit en loopt stage. De opleiding is vooral theoretisch. Bij een bbl-opleiding ben je meer aan het werk dan dat je op school zit. Deze opleiding is gericht op de praktijk. Je komt 1 dag in de week naar school voor theorie en je gaat 3 à 4 dagen in de week werken bij een leerwerkplek. Het verschilt natuurlijk per persoon en per opleiding wat past.

Zie alle opleidingen om te bepalen welke opleiding bij jou past.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.