Sluiting locaties De Leijgraaf

Bij De Leijgraaf houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten. We hebben hierover direct contact met de nodige instanties.

Klik hier voor meer informatie
bbl - Niveau 3

Coördinator Beveiliger

Stuur jij straks een team aan dat voor de veiligheid zorgt?

“Beveiligers zijn breed inzetbaar en op heel veel plekken nodig”

Wat doet een coördinator beveiliger?

Er staat een fris windje. De lege podia zien er vreemd uit zo, zonder artiesten erop. Nu is het grote veld nog leeg, maar morgen staat het hier vól met festivalgangers. Gelukkig heb jij je voorwerk gedaan. Je kent het terrein en iedereen weet precies wat hij morgen moet doen bij ongewenst gedrag of een incident. Jij bent er klaar voor: laat ze maar komen, die bezoekers!

Als coördinator in de beveiliging geef je leiding aan een team van beveiligers. Je organiseert hun dagelijkse activiteiten, verdeelt taken en lost eventuele problemen op. Ook plan je regelmatig een overleg met de medewerkers, om te controleren of alles goed verloopt. Daarnaast stelt je rapporten op waarin staat wat er allemaal gebeurd is.

Verder steek je natuurlijk ook je handen uit de mouwen wanneer dat nodig is. Dat betekent dat je ingrijpt bij ongewenst gedrag, coördineert bij incidenten, en eerste hulp verleent bij ongevallen. Dat werk is belangrijk op allerlei plekken. Denk bijvoorbeeld aan winkels, vliegvelden en de receptie van een hotel. Maar op welke bijzondere plek jij straks ook werkt: de veiligheid is bij jou in goede handen!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je surveilleert en controleert.
 • Je geeft leiding aan een team van beveiligers.
 • Je grijpt in bij ongewenst gedrag.
 • Je coördineert bij incidenten.
 • Je zorgt ervoor dat iedereen veilig is op de plek waar je werkt.

“Een mooie verdieping op de opleiding Beveiliger”

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. In allebei de jaren werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de regio. Daar leer je het beroep én de branche onder de juiste begeleiding goed kennen. Na het tweede jaar ben je helemaal klaar voor een baan!

Vakken

 • Vakleer
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Burgerschap

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: vier dagen lerend werken per week
 • Leerjaar 2: vier dagen lerend werken per week

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

 • Arbo, kwaliteitszorg en dienstverlening
 • Engels in de beroepscontext A2/B1
 • Digitale vaardigheden

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je bent fit en sportief.
 • Je kunt goed organiseren.
 • Je bent geen twijfelaar.
 • Je communiceert vlot en helder.
 • Je kunt goed kijken en luisteren.

Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)

Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of een instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Mbo 2

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

We hebben goede banden met bedrijven, instanties en organisaties binnen de geüniformeerde dienstverlening. Let op: om aan deze opleiding te mogen beginnen, mag je niet in aanraking zijn geweest met politie of justitie.

Crebonummer / opleiding 25408
Niveau 3
Start opleiding 24/08/2020
Leerweg bbl
Lesgeld per jaar € 588

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

0
088-0170000