“Van fitnessbedrijven tot en met sportbonden… je kunt overal terecht”
Wat doet een coördinator sport, bewegen en gezondheid?
Bas heeft een drukke baan. Hij zit de hele dag en heeft ’s avonds te weinig tijd om na te denken over zijn avondeten. Gelukkig heeft Bas jou. Want jij weet precies welke oefeningen hij kan doen om toch fit te blijven. Ook geef je hem advies over gemakkelijke en gezonde maaltijden. Zo haalt hij met gemak zijn doel: gezonder leven.
Als coördinator sport, bewegen en gezondheid ben jij dé lifestylecoach voor een uiteenlopende groep mensen. Je stimuleert ze om gezond(er) te leven, je geeft ze advies en je begeleidt ze naar een gezonde leefstijl. Daarbij combineer je sporten en voedingsadvies.
Verder organiseer je sportactiviteiten en -evenementen. Daarbij geef je leiding aan medewerkers in je organisatie en werk je samen met sporters, trainers en sponsors. Waar je terecht kunt komen? Wat denk je van de gezondheidszorg, afslankcentra, fitnessbedrijven, de gemeente, een sportbond… Of je begint je eigen bedrijf natuurlijk. Mogelijkheden genoeg!
“Met deze brede opleiding kun je straks álle kanten op”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je houdt van sporten en bewegen.
- Je bent sociaal vaardig.
- Je kunt goed dingen uitleggen.
- Je hebt minimaal zwemdiploma A en B.
- Je bent geïnteresseerd in een gezonde leefstijl.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo kader
- Vmbo theoretisch
- Vmbo gemengd
- Mavo
- Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
- Vwo 3
- Diploma Helpende Zorg & Welzijn
- Mbo 3
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Hbo Fysiotherapie
- Hbo Sportkunde
- Hbo Diëtetiek
- Hbo ALO, PMT
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.