bol - Niveau 2

Dienstverlening

Speel jij straks een belangrijke rol op de achtergrond?

“Dienstverleners zijn zó belangrijk voor onze samenleving”

Wat doet een dienstverlener?

De vloer blinkt. En ook de stoelen zijn netjes klaargezet. De vergadering gaat zo beginnen. Dankzij jou is de ruimte helemaal gebruiksklaar. Nu nog even koffie zetten, dan help je ook de mensen om wakker te worden voor de lange bijeenkomst. Dat heb je weer mooi voor elkaar!

Als dienstverlener kun je op allerlei plekken terechtkomen. Je hebt namelijk ervaring opgedaan binnen de vakgebieden Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Helpende Zorg & Welzijn, en Medewerker Sport & Recreatie. Zo ben je van alle markten thuis om een steentje bij te dragen op een locatie die echt bij je past.

Een dienstverlener voert allerlei werkzaamheden uit. Je makt bijvoorbeeld ruimtes voor vergaderingen of activiteiten schoon, je houdt toezicht bij activiteiten, je assisteert bij het beheer van gebouwen of je doet boodschappen voor mensen die wat extra hulp nodig hebben. Met andere woorden: waar je ook komt te werken, je bent onmisbaar voor de mensen in jouw omgeving!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je assisteert bij activiteiten.
 • Je maakt ruimtes schoon en gebruiksklaar.
 • Je voert onderhoud uit.
 • Je begeleidt bij activiteiten.
 • Je helpt daar waar nodig.

“Door de brede start van de opleiding kom je er precies achter wat bij jou past” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het dienstverlenende beroep op alle vlakken goed kennen. Daardoor weet je al wat je later in de praktijk kunt verwachten. In de tweede helft van het jaar loop je zelfs al twee dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beroep. Ook kies je een uitstroomprofiel. Naast de lessen op school doe je veel praktijkervaring op. Daardoor ben je helemaal klaar voor een prachtige toekomst in de dienstverlening!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in, maar je kunt er niet op zakken.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je gaat graag met mensen om.
 • Je vindt het leuk om actief bezig te zijn.
 • Je bent enthousiast.
 • Je helpt graag anderen.
 • Je bent vriendelijk.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo basis
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Crebonummer / opleiding 23189
Niveau 2
Start opleiding 01/08/2019
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

088-0170000