“Studeren, werken én je eigen geld verdienen: maak de perfecte start!”
Wat doet een eerste monteur elektrotechnische industriële installaties?
Een van de liften in het flatgebouw is kapot. Lastig! Jij wordt erop afgestuurd. Je checkt het systeem en ontdekt al snel waar het probleem schuilt: een van de kabels is versleten. Een uitdagend probleem, want de kabel zit op een lastige plek. Maar vóór de gebouwbeheerder het in de gaten heeft, heb jij de oplossing al gevonden. Je vervangt de kabel, stelt de lift opnieuw af en voert nog een test uit. Zo, die werkt weer prima. Dat is nog eens werken op niveau.
Als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties zorg je voor het aanleggen, onderhouden en wijzigen van elektrotechnische installaties. Deze installaties kunnen heel verschillend zijn: van eenvoudige machines tot verkeerssignaleringen en complexe gebouwbeheerssystemen. Soms doe je je werk binnen het bedrijf, soms werk je op locatie. Maar waar je ook terecht komt: jij zorgt ervoor dat alle elektrotechnische systemen (weer) feilloos werken.
Verder ben je verantwoordelijk voor het team van meewerkende monteurs. Je stuurt ze aan, je coacht ze en je zorgt voor een goede samenwerking. Ook hou je alle regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu in de gaten. Zo sta jij voor de kwaliteit van je eigen werk én dat van de meewerkende monteurs. Prachtig werk dus… Aan de slag!
Bekijk hier alle technische opleidingen“Door tijdens je opleiding veel zelf te doen, leer je het vak echt in de praktijk kennen”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je bent precies.
- Je kunt goed presteren onder druk.
- Je hebt een goede motoriek.
- Je leert graag nieuwe dingen.
- Je neemt verantwoordelijkheid.
Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo k/t
- Mbo 2
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Mbo Elektrotechniek niveau 4
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.