bol - Niveau 3

Food Professional

Zien we jouw creatieve concepten straks terug in de wereld van de food?

“Met je diploma kun je aan de slag bij tal van bedrijven in de foodbranche”

Wat doet een food professional?

Een groot festival… Daar horen tegenwoordig ook bijzondere hapjes en drankjes bij! Gelukkig weet jij als food professional precies wat de festivalbezoekers graag eten en drinken. Jouw creatieve aanbod voldoet bovendien aan alle gezondheidseisen. En je kunt het ook nog eens als geen ander verkopen. Wat een prachtig vak heb je toch!

Als foodprofessional ontwikkel je nieuwe foodconcepten, die je vervolgens ook uitwerkt. Om tot de beste ideeën te komen, luister je goed naar klanten. En als het nodig is, voer je een marktonderzoek uit. Zo weet je precies wat er speelt en waar vraag naar is. En dat alles zonder de voedselveiligheid uit het oog te verliezen.

Met je diploma kun je aan de slag bij tal van bedrijven in de foodbranche: van groothandels, catering- en productiebedrijven tot en met logistieke organisaties, retail- en horecabedrijven en evenementenbureaus. En daar zijn er nogal wat van in de omgeving, want dit is een echte foodregio!

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je ontwikkelt nieuwe foodconcepten en werkt ze uit.
  • Je ontvangt klanten en gasten en adviseert hen.
  • Je let op de hygiëne en voedselveiligheid.
  • Je maakt planningen en helpt collega’s.
  • Je verkoopt, verpakt en verzendt versproducten.

“Je volgt lessen op school en ontdekt de praktijk bij foodbedrijven in de regio” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. In alle drie de jaren loop je namelijk een aantal weken stage bij een erkend foodbedrijf in de regio. Daar leer je alle facetten van het vak goed kennen. En je ontdekt bovendien hoe je al die kennis kunt toepassen!

Vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen
  • Duits
  • Burgerschap
  • Evenementenorganisatie
  • Food concepts (theorie en praktijk)
  • Business finance, communicatie, marketing en personeel
  • Hospitality
  • Wetgeving
  • Logistiek

Praktijkervaring

  • Leerjaar 1: 10 weken stage
  • Leerjaar 2: 10 weken stage
  • Leerjaar 3: 2 x 10 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

  • Ondernemend gedrag
  • Persoonlijk profileren
  • Inspelen op innovaties

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

  • Je hebt een passie voor food.
  • Je kunt goed zelfstandig werken.
  • Je bent klantvriendelijk.
  • Je houdt het hoofd koel.
  • Je werkt graag samen.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

  • Vmbo k/g/t mavo
  • Overgangsbewijs 3-4 havo
  • Mbo 2

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

  • Vakman Ondernemer

Ook nog goed om te weten

Business Class

Je begint deze opleiding met een jaar Business Class. In dit jaar leer je tal van vaardigheden waar het moderne bedrijfsleven om vraagt. Denk aan samenwerken, onderzoeken, analyseren, communiceren en planmatig werken. Dit worden ook wel de 21st century skills genoemd.

Met deze skills ben je straks als werknemer hartstikke flexibel inzetbaar. Je hebt ze namelijk in heel veel beroepen en banen nodig. Door er al vroeg kennis mee te maken, ben je na je studie dus helemaal klaar voor de economische beroepen van nu én de toekomst!

Deze opleiding hebben we in nauwe samenwerking met foodbedrijven in de regio ontwikkeld. En dat zijn bepaald niet de minste bedrijven: Sligro Food Group, Jumbo, Hutten, Maison van den Boer, Hanos, Udea (Ekoplaza), BBQ, Albron en Dalco Food! Zij zijn ook zeer betrokken bij de uitvoering. Een unieke kans voor jou om de praktijk te leren kennen dus!

Crebonummer / opleiding 26003
Niveau 3
Start opleiding 24/08/2020
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

0
088-0170000