“Met je diploma kun je aan de slag bij tal van bedrijven in de foodbranche”
Wat doet een food professional?
Een groot festival… Daar horen tegenwoordig ook bijzondere hapjes en drankjes bij! Gelukkig weet jij als food professional precies wat de festivalbezoekers graag eten en drinken. Jouw creatieve aanbod voldoet bovendien aan alle gezondheidseisen. En je kunt het ook nog eens als geen ander verkopen. Wat een prachtig vak heb je toch!
Als foodprofessional ontwikkel je nieuwe foodconcepten, die je vervolgens ook uitwerkt. Om tot de beste ideeën te komen, luister je goed naar klanten. En als het nodig is, voer je een marktonderzoek uit. Zo weet je precies wat er speelt en waar vraag naar is. En dat alles zonder de voedselveiligheid uit het oog te verliezen.
Met je diploma kun je aan de slag bij tal van bedrijven in de foodbranche: van groothandels, catering- en productiebedrijven tot en met logistieke organisaties, retail- en horecabedrijven en evenementenbureaus. En daar zijn er nogal wat van in de omgeving, want dit is een echte foodregio!
“Je volgt lessen op school en ontdekt de praktijk bij foodbedrijven in de regio”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je hebt een passie voor food.
- Je kunt goed zelfstandig werken.
- Je bent klantvriendelijk.
- Je houdt het hoofd koel.
- Je werkt graag samen.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.
Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo k/g/t mavo
- Overgangsbewijs 3-4 havo
- Mbo 2
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Vakman Ondernemer