“Bedrijven zijn hard op zoek naar vernieuwers in de foodwereld”
Wat doet een food specialist?
Duurzamere verpakkingen, strengere gezondheidseisen, grotere evenementen: de foodwereld is volop in beweging. En het bijzondere is: de sector wordt de komende jaren alleen nog maar groter, zéker in deze regio. Daardoor groeit de behoefte aan goed opgeleide medewerkers die processen goed kunnen overzien en breed inzetbaar zijn. Zoals jij dus!
Als foodspecialist speel je voortdurend in op ontwikkelingen in de foodwereld. Dat is soms best een uitdaging, maar daar loop jij niet voor weg. Sterker nog: met jouw creativiteit, leiderschap en organisatietalent sta je juist open voor nieuwe stappen. Want alleen met die instelling kun je de foodwereld op z’n kop zetten met verrassende foodconcepten!
Vaak heb je een leidinggevende rol bij een vestiging of afdeling van een bedrijf in de foodbranche. Daarbij kun je denken aan cateringbedrijven, retail- en horecabedrijven, evenementenbureaus en groothandels. En daar zijn er nogal wat van in deze regio! Eigenlijk is er maar één vraag: waar zorg jij straks voor een revolutie in de foodwereld?
“Met jouw passie voor food ben je in deze regio helemaal op je plek”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je droomt van een baan in de food.
- Je bent goed in organiseren.
- Je houdt van netwerken.
- Je bent klantvriendelijk en gastvrij.
- Je kunt anderen motiveren en inspireren.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo k/g/t mavo
- Overgangsbewijs 3-4 havo
- Mbo 3
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Hbo Food & Business (HAN)
- Hbo Food & Innovation (HAS)