“Er is altijd vraag naar gedreven pedagogische professionals zoals jij”
Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker?
Een paar kinderen zijn verdiept in hun blokkentorens. Andere peuters wandelen kwebbelend rond. In de drukte om je heen zie je dat Jaap wat rustiger is. Hij vindt niet zo gemakkelijk aansluiting bij de andere kinderen. Voor jou een teken voor actie: hoe kun je hem helpen zich meer op zijn gemak te voelen?
Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorg je voor de dagelijkse opvang van kinderen van nul tot en met twaalf jaar oud. Deze kinderen bied je een veilige plek, waar ze zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Zo begeleid je hen op weg naar zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid.
Verder ben je het aanspreekpunt voor ouders, collega’s en externe betrokkenen. Je beantwoordt bijvoorbeeld vragen over kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Ook bedenk je ontwikkelingsgerichte activiteiten, begeleid je nieuwe collega’s en bereid je vergaderingen voor. Dat doe je binnen een kinderopvang, buitenschoolse opvang, speciale jeugdinstelling, in het speciaal onderwijs of bij een (gast)gezin. Op jou kunnen ze rekenen!
Ook niet onbelangrijk: binnen kinderopvangorganisaties is al een tijdje een zichtbare stijging van het aantal vacatures gaande. Het perspectief op een baan is dus groot!
Bekijk hier de opleidingen voor pedagogisch medewerker“Tijdens deze opleiding leer je zowel in de klas als in de praktijk”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je vindt het heerlijk om met kinderen bezig te zijn.
- Je kunt goed communiceren.
- Je bent opmerkzaam.
- Je houdt gemakkelijk het overzicht.
- Je voelt je verantwoordelijk voor anderen.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo kader
- Vmbo theoretisch
- Vmbo gemengd
- Mavo
- Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
- Vwo 3
- Diploma Helpende Zorg & Welzijn
- Mbo 3
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Hbo Pedagogisch Management Kinderopvang
- Hbo Pedagogiek
- Hbo Social Studies
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.