Leermiddelen en wettelijke kosten

Leermiddelen en wettelijke kosten

Leermiddelen en wettelijke schoolkosten zijn kosten voor boeken, (digitale) licenties, laptop en andere leermiddelen. Ook kan er voor jouw opleiding sprake zijn van niet-opleidingsgebonden schoolkosten zoals bijdragen voor de introductie, excursies, (buitenlandse) reizen, huur van een kluisje, enzovoorts. Niet-opleidingsgebonden schoolkosten zijn altijd op vrijwillige basis.

Wettelijk cursusgeld, lesgeld en studiefinanciering

De hoogte van het wettelijk cursusgeld voor bbl-opleidingen wordt per schooljaar vastgesteld door het Ministerie van OCW. Wettelijk cursusgeld geldt alleen als je op 1 augustus van dat betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent en een deeltijdopleiding volgt. Informatie over de actuele hoogte hiervan, wanneer cursusgeld verplicht is, welke regels er zijn ten aanzien van vermindering, vrijstelling of teruggave vind je op overheid.nl > tabblad 'overheidsinformatie' > Uitvoeringsbesluit Les- en cursusgeldwet 2000. Informatie over wettelijk lesgeld voor bol-opleidingen, studiefinanciering en tegemoetkomingsregelingen studiekosten vind je op www.duo.nl.

Je eigen laptop

Tijdens je studie zul je merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale hulp - en leermiddelen. Ons onderwijsprogramma is in veel gevallen zo ingericht dat je niet meer zonder laptop kunt. De laptop dient te voldoen aan de volgende eisen; Dual - core processor; Wi-Fi 802.11a/g/n; 4 GB intern geheugen; - Besturingssysteem windows 7 of hoger. Heb je al een laptop met wifi, vergelijk dan of deze aan de juiste technische eisen voldoet. (Let op! sinds 8 april 2014 wordt Windows XP niet meer ondersteund door Microsoft). Belangrijk is dat je een goede service - en garantieregeling bij jouw laptop afsluit. Met je Leijgraaf e- mailaccount (Office 365 for Education) kun je kosteloos beschikken over Office 2016. Op mijn.leijgraaf.nl vind je de installatiehandleiding. Dit kun je bij de start van je opleiding regelen. CampusShop biedt laptops aan met studentenkorting en uitgebreide service - en garantieregeling. Speciaal voor leerlingen van De Leijgraaf is er een selectie gemaakt die voldoet aan onze specificaties. Kijk voor meer informatie op www.campusshop.nl. Let op; niet alle webbased onderwijssoftware werkt goed in een browser anders dan Microsoft Internet Explorer. 

Leermiddelen

Studers is leverancier van schoolboeken, digitale leermiddelen e.d. voor De Leijgraaf. De leermiddelen bestel je via www.studers.nl, daar kun je ook zien wat dat kost. Op de site kies je 'Bestel je mbo-pakket', daarna volg je de stappen. Voor al je vragen over het bestellen via de leermiddelenlijsten van Studers kun je terecht bij de klantenservice van Studers. Deze is bereikbaar via www.studers.nl of 088 20 30 330.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Open Avond 21 maart

› Kalender

Boeken
0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen