Leijgraaf Lift: studenten worden wereldburgers

 Leijgraaf Lift: studenten worden wereldburgers

Foto, van links naar rechts: Claire Verberk, Maurice van Rossem en Iris Verzijl.

Bij De Leijgraaf gaat het niet alleen om het diploma. Natuurlijk is dat papiertje van belang, maar nog veel belangrijker is dat onze studenten zich maximaal ontwikkelen. Leijgraaf Lift is een project dat vooral nieuwsgierige en ambitieuze leerlingen daarbij helpt. Ze worden gekoppeld aan een mentor, die samen met hen over de grenzen van hun studie kijkt. Bij sommige studenten gaat het dan om heel praktische zaken, bij andere juist om hun kijk op wie ze zijn en wat ze in hun mars hebben. Maurice, Claire en Iris vertellen hoe hen dat verder heeft geholpen.

'Anders was ik misschien blijven dromen'

Wie Claire Verberk (Financiële Beroepen, bol4) spreekt – ook al is het maar even – heeft het al snel door: dit is een dame met pit, die weet wat ze wil en het nog bereikt ook. Toch was dat voor haarzelf lange tijd niet vanzelfsprekend. Mede daarom deed ze mee aan Leijgraaf Lift. 

“Het is mijn droom om mijn eigen bedrijf te beginnen, en dan het liefst op Curaçao. Maar ja, daar komt wel wat bij kijken natuurlijk. Gelukkig mocht ik meedoen aan Leijgraaf Lift. Mede dankzij mijn mentor heb ik daar zo ontzettend veel geleerd! Het allerbelangrijkste was wel dat ik inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik wil. En daarnaast heb ik een flinke portie lef gekregen. Ja, dat heeft zeker bijgedragen aan de stap om op Curaçao te gaan werken. Anders was ik misschien wel blijven dromen! Nu durf ik mijn eigen weg in te slaan. En ik weet zeker dat ik dat kan. Eerst met een baan, daarna met mijn eigen bedrijf. De eerste gesprekken met investeerders staan al gepland!”

Leijgraaf Lift is het helemaal voor mij!

'Presenteren moet tweede natuur worden'

Aanvankelijk wilde Maurice van Rossem (Junior Accountmanager, bol 4) fysiotherapeut of sportleraar worden. Maar inmiddels heeft hij zijn vizier op het bedrijfsleven gericht. Zijn plan: eerst ervaring opdoen als junior accountmanager, daarna doorgroeien tot accountmanager, om tot slot commercieel manager te worden.

“Ja, ik wil het maximale uit mezelf halen. Een 6 is bij mij geen voldoende, het moet minstens een 8 zijn. Daar span ik me ook graag volledig voor in. Leijgraaf Lift is het dus helemaal voor mij! De belangrijkste vraag aan mijn mentor? Nog beter leren presenteren: vol enthousiasme en passie. Ik kom op zich wel goed uit mijn woorden, maar het moet echt een tweede natuur voor me worden. Ik moet straks namelijk het product en mezelf goed weten te verkopen. We bereiden mijn presentaties samen voor en ik oefen heel veel. Het gaat me daardoor steeds beter af. Onlangs heb ik namens De Leijgraaf een mooie presentatie gehouden voor het Fioretti College. Dat ging top: ik had nauwelijks last van zenuwen en mijn presentatie stond als een huis!”

'Nu weet ik dat je als MBO'er alles kunt bereiken'

Wat wil je met je leven als je pakweg zeventien jaar jong bent? Leijgraaf Lift hielp Iris Verzijl (Medewerker Marketing & Communicatie + Vakman Ondernemer, beiden bol4) om daar achter te komen. Helemaal precies weet ze het nog altijd niet, maar ze leerde wel iets anders. En daar heeft ze haar hele leven profijt van.

“Werken of doorstuderen? Ik weet het nog steeds niet! Aan mijn twee mentoren ligt dat niet, die hebben me goed geholpen. De een heeft me het ondernemerschap laten ontdekken. ‘Het komt zeker goed met je’, zei hij vaak. Het klinkt misschien gek, maar dat gaf me rust. Haar mentor Peer van Summeren (voorzitter College van Bestuur ROC de Leijgraaf) trok die lijn door. ‘Het gaat niet alleen om welk papiertje je hebt’, zei hij steeds. ‘Je hebt zoveel in je mars.’ Daardoor sta ik nu veel sterker in mijn schoenen. Ik heb zelfs deelgenomen aan de Nationale Denktank, samen met academici en hbo’ers. Nu weet ik dat ik ook als mbo’er alles kan bereiken.”

Herken jij jezelf in één van deze verhalen?

Dan biedt De Leijgraaf jou de mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Met Leijgraaf Lift koppelen we jou namelijk aan een mentor: een professional of werkgever uit het bedrijfsleven of een instelling. Jouw mentor gaat jou ondersteunen op wel naar de volgende stap in je loopbaan.

Samen met je mentor ga je jouw ambities verkennen. Met als resultaat het ontdekken en uitbouwen van je ambities en netwerken. Na jouw aanmelding volgt een motivatiegesprek en koppelen we jou aan een mentor. Jij en je mentor onderhouden samen het contact en doen dat bij voorkeur buiten schooltijd. Ergens 100% voor willen gaan is tenslotte ook een vorm van ambitie. 

Denk jij dat je in aammerking komt voor Leijgraaf Lift? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rene van de Heuvel (rene.heuvel@leijgraaf.nl, 06-27126059) of Hannah Siepman (hannah.siepman@leijgraaf.nl, 06-50502993). 

De Leijgraaf brengt jouw talent verder!

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.