fbpx
bbl - Niveau 2

Logistiek Medewerker

Zorg jij er straks voor dat het magazijn helemaal op orde is?

“Geen magazijn kan zonder logistiek medewerkers die van aanpakken weten”

Wat doet een logistiek medewerker?

Een nieuwe dag! Je klimt op de heftruck en gaat aan de slag. Bestemming: gang 8. Daar heb jij de pallets in no time op hun plek staan. Je vindt het heerlijk om elke nieuwe lading op te pakken en in een mooi tempo naar de juiste plek te brengen. Dat kun je ook, want je weet precies hoe je je veilig voortbeweegt in het magazijn. Je collega heeft de andere heftruck en helpt je bij de lading. Samen zorgen jullie ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Als logistiek medewerker help je mee met allerlei werkzaamheden in het magazijn. Ladingen lossen, inspecteren, registreren, opslaan, verzenden… je doet het allemaal. Je rijdt bijvoorbeeld pallets uit een binnengekomen oplegger, je sorteert de goederen, je stickert ze, en zet ze vervolgens op de juiste plek in het magazijn. Zo is (en blijft) alles keurig geordend.

Vaak werk je in teamverband. Het team staat onder leiding van een logistiek teamleider. Hij of zij vertelt je iedere dag wat je gaat doen. Je kunt echter ook prima zelfstandig werken. Zo draai jij je hand niet om voor het rijden in een heftruck of palletwagen. Het magazijn? Dat is jouw domein!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je ontvangt en controleert binnenkomende goederen.
 • Je slaat producten op in het magazijn en zet ze in het systeem.
 • Je verzamelt orders voor het verzenden van producten.
 • Je maakt producten verzendklaar en helpt bij het laden.
 • Je helpt mee een magazijn draaiende te houden.

“Door je praktische opleiding weet je precies wat dit beroep straks van je vraagt” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt één jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Vier dagen in de week werk je namelijk bij een logistiek bedrijf in de regio. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep en je werkzaamheden snel goed kennen. Na dit jaar ben je helemaal klaar voor het échte werk!

Vakken

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap
 • Vakleer

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: vier dagen lerend werken per week

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

 • Digitale vaardigheden
 • Ondernemend gedrag

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je zit niet graag stil.
 • Je bent fit.
 • Je werkt gestructureerd en precies.
 • Je kunt goed zelfstandig werken.
 • Het lijkt je geweldig om in een heftruck te rijden.

Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)

Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Logistiek Teamleider

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook goed om te weten

Deze regio hoort bij de belangrijkste logistieke regio’s van Nederland. De kans is dus extra groot dat je een baan vindt die helemaal bij je past.

Deze opleiding is ook te volgen binnen het opleidingstraject Werkvloerleren. Je volgt als student de theorielessen bij één van onze partnerbedrijven (Sligro of Vos Logistics) en brengt deze meteen, onder begeleiding van een docent van De Leijgraaf en de praktijkbegeleider van het bedrijf, op de werkvloer in de praktijk.

Werkvloerleren Sligro

Werkvloerleren VOS Logistics

Crebonummer / opleiding 25774
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bbl

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000