fbpx
bbl - Niveau 4

Logistiek Supervisor

Zorg jij er straks voor dat alles in het magazijn op rolletjes loopt?

“Logistiek supervisors die van aanpakken weten vinden zo een baan!”

Wat doet een logistiek supervisor?

De grote magazijnhal is nu nog verlaten. In het schemerlicht van de vroege ochtend lijken de enorme stellingen nóg hoger. In deze stilte is de galm goed te horen, maar je weet dat dat straks anders zal zijn. Nog een kwartier, en dan is het een drukte van belang in dit magazijn. Nieuwe leveringen, controles, uitgaande producten… maar dankzij jou loopt alles op rolletjes. Laat die dag maar komen!

Als logistiek supervisor ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in een magazijn. Je doet voorstellen voor het afdelingsplan (en het bijbehorende budget), je doet verbetervoorstellen en je regelt de verzending en het beheer van goederen. Daarnaast bewaak je de voortgang van logistieke processen, van ontvangst tot opslag.

Je hebt een leidinggevende functie. Je stuurt teamleiders en medewerkers aan, en je bewaakt de voortgang van hun werkzaamheden. Ook ben je verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Zo werf je nieuwe medewerkers en begeleid je nieuwe collega’s bij hun nieuwe baan. En als klapstuk beheer je ook de relaties met klanten en sluit je contracten af. Met andere woorden: een zeer afwisselende functie met verschillende verantwoordelijkheden. Volop uitdaging! Maar die durf jij wel aan, toch?

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je stuurt de logistieke werkzaamheden in de organisatie aan.
 • Je geeft leiding aan collega’s.
 • Je doet verbetervoorstellen voor het logistieke beleid.
 • Je kijkt of er onderhoud aan materieel nodig is.
 • Je houdt het overzicht en grijpt in waar nodig.

“Dankzij onze samenwerking met de logistieke bedrijven in de regio heb je zó een baan gevonden” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Vier dagen in de week werk je namelijk bij een logistiek bedrijf in de regio. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep en je werkzaamheden snel goed kennen. Na drie jaar ben je helemaal klaar voor het échte werk!

Vakken

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap
 • Vakleer

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: vier dagen lerend werken per week
 • Leerjaar 2: vier dagen lerend werken per week
 • Leerjaar 3: vier dagen lerend werken per week

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

 • Digitale vaardigheden
 • Ondernemend gedrag

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je houdt altijd het overzicht.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je bent niet bang om de leiding te nemen.
 • Je bent assertief en weet wat je wilt.
 • Je werkt nauwkeurig en geordend.

Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)

Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo k/g/t, mavo
 • Overgangsbewijs 3-4 havo
 • Mbo 3

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Hbo Logistiek en Supply Chain Manager
 • Hbo Logistics Management

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Deze regio hoort bij de belangrijkste logistieke regio’s van Nederland. De kans is dus extra groot dat je een baan vindt die helemaal bij je past.

Deze opleiding is ook te volgen binnen het opleidingstraject Werkvloerleren. Je volgt als student de theorielessen bij één van onze partnerbedrijven (Sligro of Vos Logistics) en brengt deze meteen, onder begeleiding van een docent van De Leijgraaf en de praktijkbegeleider van het bedrijf, op de werkvloer in de praktijk.

Werkvloerleren Sligro

Werkvloerleren VOS Logistics

Crebonummer / opleiding 25776
Niveau 4
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bbl

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000