Entree-opleidingen

Entree-opleidingen

Een entree-opleiding maakt je kansrijk. Het is een opleiding van 1 jaar waar je terecht kunt als je nog geen diploma hebt van het voortgezet onderwijs en je toch graag verder wilt leren.

Een diploma Entree geeft je toegang tot een vervolgopleiding op MBO niveau 2 of bereidt je voor op een passende werkplek op de arbeidsmarkt.

Profiel entree-opleidingen

Bij ROC de Leijgraaf bieden we de entree-opleiding in 6 profielen aan, namelijk:

 • Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
 • Assistent bouwen, wonen en onderhoud
 • Assistent verkoop/retail
 • Assistent installatie- en constructietechniek
 • Assistent dienstverlening en zorg
 • Assistent logistiek

De lessen worden gegeven in Oss of Veghel. Afhankelijk van het totaal aantal leerlingen per opleiding, wordt gekeken of deze specifieke opleiding wordt aangeboden. Het kan voorkomen, dat je voor een bepaald lesonderdeel moet reizen naar een andere locatie (Veghel, Oss of Uden). Hierbij maak je gebruik van je studentenreisproduct (aan te vragen via DUO).

Inhoud opleiding

Alle opleidingen bestaan uit een basisdeel en een beroepspecifiek deel. Het basisdeel is voor alle opleidingen gelijk. Tijdens het lopende schooljaar krijg je verschillende vakken op school: Nederlands, rekenen, burgerschap, vakleer theorie en praktijk, een keuzevak (keuzedelen) en mentoruur begeleiding. Daarnaast loop je ook stage in een erkend leerbedrijf dat bij jouw profielkeuze hoort.

Coach

Je krijgt een coach die met jou samen je studieloopbaan in de gaten houdt en je helpt je bij de voorbereiding op en begeleiding tijdens je stage. Er is ook extra begeleiding op school mogelijk, afgestemd op wat jij nodig hebt (bijv. leren plannen, hulp bij rekenen of Nederlands, of schoolmaatschappelijk werk).

Praktijkgericht

We vinden het belangrijk dat je praktijk krijgt in een leeromgeving die goed weergeeft hoe het in de werkelijkheid gaat. Daarom werken we samen met bedrijven, doe je veel ervaring op de werkvloer op, ga je samenwerken met ervaren collega’s en zul je door deze ervaringen kansrijker worden op de arbeidsmarkt.

Wat verwachten wij van jou?

Als je op de opleiding zit, wordt er op school en op stage van je verwacht dat je een bepaalde werk- en beroepshouding hebt. Dat betekent dat je gemotiveerd bent en bereid bent om te leren. Je hebt een bepaalde mate van verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid. Je werkt enthousiast, netjes en betrouwbaar en gaat op een prettige manier om met klanten en collega’s.

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  apr

  Meivakantie

 • 27

  apr

  Koningsdag

 • 05

  mei

  Bevrijdingsdag

 • 25

  mei

  Hemelvaart

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen