bol - Niveau 2

Luchtmacht beveiliger

Zorg jij straks voor de veiligheid op de vliegbasis in Volkel?

“Als luchtmacht beveiliger werk je hecht samen met je collega’s om ervoor te zorgen dat vliegbasis Volkel 24/7 veilig is.”

Wat doet een luchtmacht beveiliger?

Na het behalen van de opleiding krijg je een baangarantie als korporaal Grondverdediging binnen het 640 squadron op Volkel. Het 640 squadron is de eenheid van vliegbasis Volkel die verantwoordelijk is voor de bewaking van de basis, maar bestaat daarnaast ook uit de brandweer, de hondensectie en de luchtverkeersleiding. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de bewaking van de wapensystemen op de vliegbasis, denk hierbij aan de F16’s en de F35’s. Omdat de vliegbasis 24/7 bewaakt moet zijn, zal je binnen deze functie niet op uitzending gaan.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je ondersteunt de wachtcommandant bij het uitvoeren van beveiligingswerk.
 • Je voert controles uit bij in- en uitgangen.
 • Je bewaakt en beveiligt de wapensystemen (F-16’s, helikopters, transportvliegtuigen enz.) in Nederland en daarbuiten.
 • Je treedt op bij ongewenst gedrag.
 • Je verleent hulp als dat nodig is.
 • Je zorgt voor ieders veiligheid op locatie.

“Een ijzersterke combinatie van leren op school én in de praktijk” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt anderhalf jaar. Je krijgt les op school, maar je leert ook in de praktijk op de vliegbasis in Volkel.

Vakken

 • Vakleer
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Burgerschap
 • EHBO
 • Hospitality
 • Fysieke vaardigheden

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je bent fit en sportief.
 • Je bent niet bang aangelegd.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed kijken en luisteren.
 • Je bent een doener.

Wat zijn de kosten van deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plekken in verband met het aantal stageplekken wat het 640 squadron tot beschikking heeft en de baangarantie na de opleiding.

Een baan als militair is niet niks. Daarom willen wij zeker weten dat jij fysiek en mentaal sterk genoeg bent voor de functie. Jouw fitheid meten we door middel van een coopertest (12 minuten loop). Hierbij is het minimale wat je moet kunnen afleggen 2200 meter in 12 minuten, maar wij geven de voorkeur aan 2600 meter in 12 minuten omdat dit ook de afstand is die je moet kunnen afleggen bij de aanstellingskeuring na de opleiding. Mocht je 2200 meter halen en worden aangenomen, dan werk je tijdens de opleiding op naar 2600 meter in 12 minuten.

Let op: bij de start in september moet je 16 jaar en 3 maanden zijn!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Er zijn veel mogelijkheden om door te studeren binnen én buiten Defensie. Zo kun je bijvoorbeeld doorleren voor beveiliger niveau 3 of onderofficier.

Ook nog goed om te weten

Bekijk de flyer voor deze opleiding hier.

Mocht je niet worden toegelaten of het voortraject niet halen, dan heb je gegarandeerd plek bij de reguliere opleiding Beveiliger niveau 2 van De Leijgraaf.

Crebonummer / opleiding 25690
Niveau 2
Start opleiding 30/08/2021
Leerweg bol
Duur 1,5 jaar

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

 

Meld je hier aan

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

 

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

 

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000