fbpx
bol - Niveau 2

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Steek jij straks iedere dag je handen uit de mouwen?

“Goede medewerkers facilitaire dienstverlening zijn onmisbaar in elke grotere organisatie”

Wat doet een medewerker facilitaire dienstverlening?

Op maandag beheer je de voorraad. Op dinsdag regel je de catering. Op woensdag doe je reparatiewerk. Op donderdag maak je schoon. En op vrijdag koop je nieuwe voorraden in. En volgende week? Dan is elke dag weer anders! Dat komt goed uit, want dat is precies wat jij wil: afwisselend werk, je handen uit de mouwen steken en mensen helpen waar je maar kunt. Kom maar op met dat werk.

Als medewerker facilitaire dienstverlening doe je ondersteunend werk. Dat betekent dat je heel afwisselend bezig bent. Je kunt bijvoorbeeld de inkomende post en goederen ontvangen en verwerken. Of je maakt alle ruimtes in het gebouw schoon en gebruiksklaar. Maar ook cateringwerkzaamheden of voorraadbeheer kunnen tot je takenpakket behoren.

Met zo’n gevarieerde baan kun je op allerlei plekken terechtkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ziekenhuis of verzorgingshuis, een onderhouds- en schoonmaakbedrijf, de horeca, een hotel, congrescentrum of een groot kantoor- of schoolgebouw? Ach, eigenlijk heeft elke grotere organisatie wel iemand zoals jij nodig. Jij kiest wat bij jou past.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je helpt bij de catering.
 • Je maakt ruimtes gebruiksklaar.
 • Je houdt de voorraden bij.
 • Je voert eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit.
 • Je ondersteunt de organisatie waar nodig.

“Tijdens je opleiding kun je rekenen op begeleiding van een individuele coach”

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het facilitaire beroep op alle vlakken goed kennen. Daardoor weet je al wat je later kunt verwachten in de praktijk. In de tweede helft van het jaar loop je zelfs al twee dagen in de week stage op een facilitaire afdeling van een bedrijf.

In het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beroep en kies je een uitstroomprofiel. Naast de lessen op school doe je veel praktijkervaring op. Daardoor ben je helemaal klaar voor een prachtige facilitaire baan!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

Intensief traject

Deze opleiding wordt ook als intensief traject aangeboden. Dit houdt in dat je de opleiding in één jaar in plaats van twee jaar kunt afronden. In dat jaar krijg je les op school, maar leer je ook in de praktijk.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je gaat graag met mensen om.
 • Je bent vriendelijk en enthousiast.
 • Je helpt graag.
 • Je bent een beetje handig.
 • Je neemt verantwoordelijkheid.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo basis
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Crebonummer / opleiding 25499
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000