Sluiting locaties De Leijgraaf

Bij De Leijgraaf houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten. We hebben hierover direct contact met de nodige instanties.

Klik hier voor meer informatie
bol - Niveau 2

Medewerker Hospitality, Sport & Recreatie

Bij welk recreatiebedrijf zorg jij straks voor de perfecte sfeer?

“Na je opleiding kun je aan de slag bij recreatiebedrijven in heel het land”

Wat doet een medewerker hospitality, sport & recreatie?

Het vakantiepark waar je werkt, heeft vandaag een spelmiddag georganiseerd. Aan jou de taak om die goed te laten verlopen! Bij binnenkomst ontvang je de gasten hartelijk en ook tijdens de middag zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Na afloop gaat iedereen met een glimlach naar huis. En jij dus ook!

Als medewerker hospitality, sport & recreatie ontvang je gasten en begeleid je hen bij recreatieve en sportieve activiteiten. Ook houd je een oogje in het zeil, want je wil natuurlijk ook dat een activiteit veilig verloopt. En na afloop? Dan serveer je een hapje en drankje voor de gasten. Zo kijkt iedereen met een goed gevoel terug op de dag.

Je kunt aan de slag bij uiteenlopende recreatiebedrijven. Wat dacht je van een camping, pretpark of bungalowpark? Of zien we jou straks stralen als medewerker van een outdoorbedrijf, zwembad of festival? Er zijn talloze mogelijkheden en je kunt alle kanten op, zelfs naar het buitenland. Maar waar je ook werkt: jij zorgt ervoor dat de sfeer altijd goed is!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je ontvangt gasten.
 • Je geeft gasten informatie en advies.
 • Je plant activiteiten en begeleidt gasten bij die activiteiten.
 • Je verkoopt of verhuurt producten en diensten.
 • Je zorgt ervoor dat gasten met een tevreden gevoel naar huis gaan.

“Je komt met bedrijven in contact waar je later aan de slag kunt”

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Je loopt namelijk een aantal weken stage bij een erkend bedrijf in de regio. Daardoor ben je straks helemaal klaar voor een gave baan in deze mooie sector!

Je haalt je kennis uit de boeken, maar je gaat zeker ook in de praktijk aan de slag. Je leert bovendien veel over hospitality en frontoffice-werk, zodat je snel tal van praktische vaardigheden beheerst. Op deze manier leer je het beroep en de branche door en door kennen. Reken maar dat jij straks helemaal klaar bent voor de baan van je dromen!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Binnenschoolse praktijk
 • Vaklessen (zoals Sport en Spel, Creatief en Show)
 • Coaching
 • Projecten
 • Hospitality

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 10 weken stage
 • Leerjaar 2: 10 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je gaat graag met mensen om.
 • Je bent een actieveling.
 • Je straalt enthousiasme uit.
 • Je kunt het overzicht bewaren.
 • Je bent klantvriendelijk.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Crebonummer / opleiding 25500
Niveau 2
Start opleiding 24/08/2020
Leerweg bol
Lesgeld per jaar € 1.168

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

0
088-0170000