bol - Niveau 2

Medewerker Secretariaat & Receptie

Zorg jij er straks voor dat alles op rolletjes loopt?

“Bijna elk bedrijf heeft een duizendpoot op het secretariaat of bij de receptie
nodig”

Wat doet een medewerker secretariaat en receptie?

Je hebt wat plantjes op de balie gezet. Leuk voor jou én voor de bezoekers die hier binnenkomen. Maar eerlijk is eerlijk, jouw glimlach werkt natuurlijk ook mee. Je vindt het namelijk heerlijk om mensen te kunnen helpen bij hun vragen. Veel afwisseling en onder de mensen zijn: voor jou de ideale combinatie in je werk.

Als medewerker secretariaat en receptie ben jij de spin in het web van een organisatie. Zo schrijf je brieven en e-mails, werk je documenten uit, hou je de agenda bij, maak je afspraken, die je kopieerwerk, handel je de post af en hou je het archief op orde. Oh ja, je ontvangt ook nog eens de gasten.

Zeer afwisselend werk dus! Maar dat is jou als duizendpoot wel toevertrouwd. En druk? Jazeker. Maar daar laat jij je niet door afremmen. Je vindt het heerlijk om zo afwisselend bezig te zijn. En door dat plezier ontvang je iedereen altijd met een gulle glimlach. Jij bent hét ideale visitekaartje voor het bedrijf.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je regelt de post en agenda’s.
 • Je ontvangt bezoekers.
 • Je handelt alle telefoontjes en mails goed af.
 • Je controleert de administratieve gegevens.
 • Je zorgt dat alles op rolletjes loopt.

“Tijdens je opleiding leer je tal van bedrijven en instellingen in de regio kennen” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het secretariële beroep op alle vlakken goed kennen. Daardoor weet je al wat je later in de praktijk kunt verwachten. In de tweede helft van het jaar loop je zelfs al twee dagen in de week stage op een secretariële afdeling van een bedrijf.

In het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beroep en kies je een uitstroomprofiel. Naast de lessen op school doe je veel praktijkervaring op. Daardoor ben je helemaal klaar voor een prachtige baan als spin in het web!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je werkt graag met taal en teksten.
 • Je vindt het leuk om op de computer te werken.
 • Je bent gestructureerd en nauwkeurig.
 • Je kunt jezelf goed presenteren.
 • Je zorgt er graag voor dat alles klopt en goed loopt.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Niveau2Plus: opleidingen met iets extra’s

Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.

Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.

Crebonummer / opleiding 25150
Niveau 2
Start opleiding 30/08/2021
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000