“Middenkaderfunctionarissen zijn hard nodig in de groeiende Smart Industry”
Wat doet een middenkaderfunctionaris Smart Industry?
Je opdracht is duidelijk: ontwikkel een volautomatische robotarm die slim communiceert met de systemen voor het order picking systeem. Samen met je collega’s buig je je over het eerste ontwerp dat jullie ervoor hebben bedacht. Ingewikkeld? Ja! Maar daardoor juist écht iets voor jullie. Jullie houden namelijk wel van een klus waarvoor je kennis nodig hebt van robotica, besturingstechniek, embedded systems en ‘the Internet-of-things’. Zet jij dit uitdagende project op de rails?
Als middenkaderfunctionaris Smart Industry werk je in een wereld waarin technische systemen de productie- en denkprocessen deels of volledig overnemen. Denk bijvoorbeeld aan pick-and-place robots in fabrieken. Of aan bestel-, sorteer- en transportsystemen zoals bij Bol.com. Het is een wereld waarin vakgebieden als engineering, applicatieontwikkeling én technische bedrijfskunde op een unieke manier worden gecombineerd.
Vanuit jouw functie ontwerp, creëer en manage je dit soort slimme systemen. Daarvoor moet je natuurlijk ondernemend en nieuwsgierig zijn. Maar je moet ook goed kunnen samenwerken, want samen met je collega’s kom je tot de innovatiefste ideeën. Met elkaar werken jullie die ideeën uit tot een ontwerp, door bijvoorbeeld gebruik te maken van 3D-technologie, Big Data en cloud-computing.
“Na deze opleiding kun je solliciteren op vrijwel alle functies voor technici met een mbo-diploma”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
- Je hebt een passie voor techniek en ICT-toepassingen.
- Je bent nieuwsgierig.
- Je bent secuur en behoudt het overzicht.
- Je werkt gestructureerd en kunt goed communiceren.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. De actuele bedragen vind je op de volgende website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/middelbaar-beroepsonderwijs/vraag-en-antwoord/hoogte-lesgeld-en-cursusgeld-mbo.
In deze smart-opleiding werk je met je eigen laptop en zoveel mogelijk met digitale methodes en modules. Omdat 3D-technologie best wat van je laptop vraagt, heb je wel een redelijke krachtpatser nodig. Dat vraagt om een stevige investering, maar daar heb je daarna jaren plezier van. Ook de diverse licenties die je nodig hebt, leveren eenmalige kosten op. Maar daar staat tegenover dat je nooit met zware boeken hoeft te sjouwen. We werken in the cloud!
Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo t/k/g
- Overgangs havo 3 naar havo 4
- Mbo 3
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Na je aanmelding voor deze opleiding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Hbo Werktuigbouwkunde/Elektrotechniek/Mechatronica
- Hbo Technische Bedrijfskunde/Informatica
- Hbo Embedded Systems
- AD Robotica/Engineering/Mechatronica (2-jarig)