Entree-opleidingen

Entree-opleidingen

Een Entree-opleiding maakt je kansrijk. Het is een opleiding van 1 jaar waar je terecht kunt als je nog geen diploma hebt van het voortgezet onderwijs en je toch graag verder wilt leren.

Een diploma Entree geeft je toegang tot een vervolgopleiding op MBO niveau 2 of bereid je voor op een passende werkplek.

Profielen entree-opleidingen

Bij ROC de Leijgraaf bieden we de Entree-opleiding in zes profielen aan, namelijk:

De lessen worden gegeven in Oss of Veghel. Afhankelijk van het totaal aantal leerlingen per opleiding, wordt gekeken of deze specifieke opleiding wordt aangeboden. Het kan voorkomen, dat je voor een bepaald lesonderdeel moet reizen naar een andere locatie (Veghel, Oss of Uden). Hierbij maak je gebruik van je studentenreisproduct (aan te vragen via DUO).  
Alle profielen kunnen ook in een BBL-variant worden gevolgd in zowel Oss als Veghel.

Inhoud opleiding

Alle opleidingen bestaan uit een basisdeel en een beroepspecifiek deel. Het basisdeel is voor alle opleidingen gelijk. Tijdens het lopende schooljaar krijg je verschillende vakken op school: Nederlands, rekenen, burgerschap, vakleer theorie en praktijk, een keuzevak (keuzedelen) en mentoruur begeleiding. Daarnaast loop je ook stage in een erkend leerbedrijf dat bij jouw profielkeuze hoort.

Coach

Je krijgt een coach die met jou samen je studieloopbaan in de gaten houdt en je helpt je bij de voorbereiding op en begeleiding tijdens je stage. Er is ook extra begeleiding op school mogelijk, afgestemd op wat jij nodig hebt (bijv. leren plannen, hulp bij rekenen of Nederlands, of schoolmaatschappelijk werk).

Praktijkgericht

We vinden het belangrijk dat je praktijkervaring opdoet in een leeromgeving die goed weergeeft hoe het in de werkelijkheid gaat. Daarom werken we samen met bedrijven, doe je veel ervaring op de werkvloer op, ga je samenwerken met ervaren collega's en zul je door deze ervaringen kansrijker worden op de arbeidsmarkt.

Wat verwachten wij van jou?

Als je op de opleiding zit, wordt er op school en op stage van je verwacht dat je een bepaalde werk- en beroepshouding hebt. Dat betekent dat je gemotiveerd bent en bereid bent om te leren. Je hebt een bepaalde mate van verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid. Je werkt enthousiast, netjes en betrouwbaar en gaat op een prettige manier om met klanten en collega's.

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

Studiegids

Download PDF

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen
Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.