bol - Niveau 2

Ondersteunende administratieve beroepen

Ben jij straks dé steunpilaar voor de administratieve afdeling?

“Een goede administratieve afdeling is belangrijk voor elk bedrijf”

Wat doet iemand met een ondersteund administratief beroep?

Het is druk op kantoor. Je collega’s lopen over van het werk en zitten allemaal op het puntje van hun bureaustoel. Toch schiet jij daarvan niet in de stress. Sterker nog: dit zijn juist dagen waarop je ze goed kunt helpen! Mails verwerken, gegevens invoeren, overzichten controleren: je neemt ze allerlei werkzaamheden uit handen. Precies wat je zo leuk vindt én waar je zo goed in bent!

Als je een ondersteunend administratief beroep hebt, voer je administratieve werkzaamheden uit. Als receptionist of secretarieel medewerker werk je bijvoorbeeld teksten en verslagen uit. En als financieel administratief medewerker puzzel je vooral met data en gegevens. Ondersteunende werkzaamheden zijn er in alle soorten en maten. En dat is precies wat dit werk zo interessant en belangrijk maakt.

Waar je straks ook gaat werken: met jouw gedrevenheid en actieve houding ben je goud waard voor je collega’s. Zij kunnen namelijk altijd rekenen op jouw hulp als ze die nodig hebben. Dus lijkt het je wel wat om een waardevolle rol in een team te vervullen? Dan is een ondersteunend administratief beroep echt iets voor jou!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je ondersteunt de organisatie op administratief niveau.
 • Je controleert de boekingsstukken.
 • Je voert gegevens in de computer in.
 • Je helpt bij de facturen en de post.
 • Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

“We stomen je zowel theoretisch als praktisch klaar voor een mooie toekomst” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het administratieve beroep op alle vlakken goed kennen. Daardoor weet je al wat je later kunt verwachten in de praktijk. In de tweede helft van het jaar loop je zelfs al twee dagen in de week stage op een administratieve afdeling van een bedrijf.

In het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beroep en kies je een uitstroomprofiel. Naast de lessen op school doe je veel praktijkervaring op. Daardoor ben je straks helemaal klaar voor een prachtige administratieve baan!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in, maar je kunt er niet op zakken.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.,

 • Je werkt graag aan de computer.
 • Je zorgt ervoor dat alles klopt en goed loopt.
 • Je werkt gestructureerd en netjes.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je vindt het leuk om samen te werken.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Niveau2Plus: opleidingen met iets extra’s

Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.

Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.

Crebonummer / opleiding 23068
Niveau 2
Start opleiding 01/08/2019
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

088-0170000