Junior Accountmanager bol 4
Ga je bij de klant op bezoek of kan je hem telefonisch bedienen?

Junior Accountmanager bol 4

 • Bol - Niveau 4
 • Lesweek: 5 dagen
 • 3 leerjaren
 • Leslocatie: Oss en Veghel
 • Onderdeel binnen het cluster Marketing en Communicatie
 • Contactpersoon: Gerben Buurman, gerben.buurman@leijgraaf.nl, 088 0178028

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.

› Alle afkortingen en woorden

Wat doet een Junior Accountmanager?

Je werkt op de afdeling verkoop van het bedrijf. Dat kan bij een midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn maar ook bij een groot bedrijf in allerlei sectoren. Je onderhoudt contacten met grote en belangrijke klanten (accounts) van het bedrijf. Dat betekent dat je deze klanten regelmatig bezoekt, maar ook telefonisch contact met ze hebt. Je informeert hen over allerlei ontwikkelingen in de markt en verzorgt productpresentaties. Je zoekt uit welke producten of diensten goed bij de klant passen. 

Tijdens het verkoopproces denk je mee over de juiste oplossing(en) voor de klant(en) en stel je offertes op. Na de levering zorg je ervoor dat de klant tevreden is en tevreden blijft. Jij bent een van de belangrijkste schakels tussen jouw bedrijf en de klanten.

Binnen jouw team werk je plannen uit om nieuwe klanten binnen te halen en het marktaandeel te vergroten. Dit doe je vanachter je bureau, maar ook buiten de deur. Je komt met voorstellen voor het algemene verkoopplan en voor de accountplannen. 

De contacten onderhouden met enkele van onze belangrijkste klanten, zorgen dat zij tevreden zijn over onze dienstverlening lijkt me leuk en vooral interessant werk.

Karel, aankomend JUNIOR ACCOUNTMANAGER

Ontwikkel jezelf

Tijdens de opleiding werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je zowel in de les als tijdens stages en projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan coördineren en plannen, marktonderzoek doen en informatie beheren.

Interesses en vaardigheden

 • Je bent een goede organisator.
 • Je bent creatief en nauwkeurig.
 • Je bent punctueel.
 • Je kunt dingen goed op papier zetten.
 • Je kunt je goed inleven in de klant.
 • Je werkt graag samen.

 

 

De opleiding in het kort

De opleiding junior accountmanager bestaat uit theorie en praktijk. De meeste tijd van je opleiding ben je op school. Praktijkervaring doe je op via stages. Dat noemen we de beroepspraktijkvorming. Tijdens de opleiding krijg je onder andere les in orders en offertes, sales, verkooptechnieken, media, klantbeheer, marketing, bedrijfseconomie, reclame & promotie, communicatie en taal, (Nederlands, Engels, Duits).

Tijdens je opleiding leer je een groot deel op basis van ‘learning on the job’. We willen je zoveel mogelijk kennis laten maken met jouw vak in de praktijk. In de projectlessen simuleren we op school een vraagstuk, daarnaast loop je gedurende je opleiding stage. Verder zijn er theorielessen waar je de vakkennis leert.

Leijgraaf Business Class

In Leijgraaf Business Class werken de opleidingsgebieden Financiële beroepen, Office- en Managementsupport, Commerciële beroepen en Retail samen. Door een kijkje bij elkaar in de keuken worden de studenten breder opgeleid en kunnen ze breder oriënteren. Hierdoor hebben ze straks een nog betere kans in het steeds weer veranderende werkveld.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

De opleiding is zeer divers en sterk gericht op de communicatieve ontwikkeling van de studenten. Ook alert leren reageren op signalen van klanten is erg belangrijk. Door de studenten veel projecten te laten doen leren ze hoe ze hun eigen creativiteit en kennis kunnen inzetten binnen de marketing.

gerben buurman, DOCENT

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Ben je klaar met de opleiding Junior Accountmanager dan kun je aan de slag op de afdeling verkoop, marketing en communicatie van een groot of middelgroot bedrijf. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hbo-opleiding zoals de heao Commerciële Economie, Communicatie, Management Economie en Recht (MER) of International Business and Languages (IBL).

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt  

Opleidingsgegevens

Leerweg: bol Crebocode 25132
Niveau: 4 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 3 Locaties: Oss en Veghel

 

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,-  (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).
 • Een laptop.
 • Leermiddelen: ca € 300,- tot € 500,- per jaar
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

Toelatingseisen

 • Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengd/theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.

Klaar met de opleiding. En dan?

Ben je klaar met de opleiding Junior Accountmanager dan kun je aan de slag op de afdeling verkoop, marketing en communicatie van een groot of middelgroot bedrijf. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hbo-opleiding zoals de heao Commerciële Economie, Communicatie, Management Economie en Recht (MER) of International Business and Languages (IBL).

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.