Bedrijfsadministrateur bol 4
Ga jij duizelen van cijfers of zet je ze liever op een rij?

Bedrijfsadministrateur bol 4

 • Bol - Niveau 3 en 4
 • Lesweek: 5 dagen
 • 3 leerjaren
 • Leslocatie: Oss en Veghel
 • Dit is een profielkeuze binnen het opleidingscluster Financiële Beroepen.
 • Contactpersoon voor deze opleiding is Saskia van Gaal, saskia.gaal@leijgraaf.nl, 088 0178615

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Top opleiding
Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte bedrijfsadministrateur?

Met de opleiding Financiële beroepen breng je orde en zorg je dat de cijfers tot achter de komma kloppen.
Je weet van jezelf dat je erg nauwkeurig bent in alles wat je doet. Een goede kwaliteit om te hebben. Ook schrik je niet terug van cijfers. Want kies je voor de opleiding Financiële beroepen, dan krijg je veel met cijfers te maken. Je voert allerlei financiële gegevens in en stelt rapportages op. Termen als 'aangifte omzetbelasting' en 'jaarverslag' zijn niet onbekend voor jou. Integendeel, ze bieden je een mooie kans om te laten zien dat je nauwkeurig, controlerend en integer werkt.
Een beroep in de financiële omgeving is afwisselend. Je bent namelijk niet alleen met cijfers bezig, maar er is ook contact met collega's en eventueel met klanten waar je de administratie voor doet. Ook heb je een adviserende rol richting het management. Kortom, cijfers en afwisseling. Een mooie combinatie.

De praktijklessen op school lijken erg op het echte werk bij een bedrijf.De theorie en de praktijklessen sluiten goed op elkaar aan. Wat je leert in de theorie voer je uit in de praktijk.

Linda, aankomend administrateur

Ontwikkel jezelf

De opleiding Financiële Beroepen duurt 3 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral tijdens de stages. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het analyseren van gegevens, werken volgens procedures, instructies opvolgen en correct formuleren.

Interesses en vaardigheden

 • Je werkt graag aan een computer.
 • Je hebt een goed gevoel voor cijfers.
 • Je zorgt graag dat iets klopt en goed loopt.
 • Je bent een goede planner.
 • Je bent precies.

  (0 van 0)

De opleiding in het kort

Tijdens de opleiding Bedrijfsadministrateur word je opgeleid voor een functie op de financiële administratie van een bedrijf. De opleiding duurt drie jaar en is erg praktijkgericht. Je loopt dus veel stages (de beroepspraktijkvorming). De praktijk wordt aangevuld met theorie op het gebied van bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, Nederlands, Engels en ICT. Ook werk je aan projecten en simulaties: dat wil zeggen dat je in een kantooromgeving het werk van een administrateur doet. De opleiding bestaat uit een aantal kerntaken waar je aan werkt, aangevuld met algemene kennis en vaardigheden.

De opleiding maakt onderdeel uit van het opleidingencluster financiële beroepen met 3 profielen waar je uit kunt kiezen:

 • Bedrijfsadministrateur (niveau 4).
 • Junior Assistent-accountant (niveau 4).
 • Financieel administratief medewerker (niveau 3).

Leijgraaf Business Class

In Leijgraaf Business Class werken de opleidingsgebieden Financiële beroepen, Office- en Managementsupport, Commerciële beroepen en Retail samen. Door een kijkje bij elkaar in de keuken worden de studenten breder opgeleid en kunnen ze breder oriënteren. Hierdoor hebben ze straks een nog betere kans in het steeds weer veranderende werkveld.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

In het begin kan het best een beetje overweldigend zijn al die cijfers en rapportages. Het zijn ook niet de minste competenties waar we in de klas aan werken. Maar de studenten zullen zien hoe belangrijk die basis is die we hier samen leggen.

susan vaN LIESHOUT, DOCENTe

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Met het diploma kun je aan de slag op de financiële administratie van verschillende soorten bedrijven, administratiekantoren of accountantskantoren. Maar je kunt ook verder studeren aan het hbo. Met het diploma kun je naar verschillende hbo-opleidingen. Een avondopleiding volgen kan ook. Denk dan aan NIMA, MBA of SPD.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt 

 

Opleidingsgegevens

Leerweg: bol Crebocode 25138
Niveau:  4 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 3 Locaties: Oss en Veghel

 

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,-  (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).

 

 • Leermiddelen gemiddeld per jaar:   

      ca € 300,-.

 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

Toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengd/theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
 • Heb je een afgeronde havo opleiding dan is er een verkorte leerweg mogelijk van 2 jaar.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.