Financieel administratieve beroepen bol 3 en 4
Ga jij duizelen van cijfers of ga je er liever administratief mee aan de slag?

Financieel administratieve beroepen bol 3 en 4

 • Bol - Niveau 3 en 4
 • Lesweek: 5 dagen
 • 2 tot 3 leerjaren
 • Leslocatie: Oss en Veghel
 • Binnen dit opleidingscluster vallen de profielen Junior assistent accountant, Bedrijfsadministrateur en Financieel administratief medewerker.
 • Contactpersoon voor deze opleiding is Saskia van Gaal, saskia.gaal@leijgraaf.nl, 088 0178615

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

DOWNLOAD STUDIE IN CIJFERS

 

 

Top opleiding
Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte administrateur?

Je weet van jezelf dat je erg nauwkeurig bent in alles wat je doet. Een goede kwaliteit om te hebben. En je schrikt niet terug voor cijfers. Want kies je voor het opleidingencluster Financieel administratieve beroepen dan word je opgeleid voor een baan bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor. Je werkzaamheden bestaan uit het controleren van de financiële informatie van de klant en het geven van financieel administratieve ondersteuning. Ook het controleren van (deel)administraties, het voorbereiden van het jaarverslag en het opstellen van belastingaangiften horen daarbij. Op school en stage word je hier op voorbereid. Dit houdt onder meer in dat je leert om een goed inzicht te krijgen in het boekhouden. Je hebt het overzicht over de gehele administratie
van het bedrijf. Je leert om klantgericht te werk te gaan en je in te leven in de klanten van het bedrijf waarvoor je de boekhouding controleert.

 

De praktijklessen op school lijken erg op het echte werk bij een bedrijf.De theorie en de praktijklessen sluiten goed op elkaar aan. Wat je leert in de theorie voer je uit in de praktijk.

joyce, studente financieel administratieve beroepen

Ontwikkel jezelf

Als je kiest voor Financieel administratieve beroepen, dan ga je zowel op school in de theorie en de praktijklessen als in de stage (beroepspraktijkvorming) werken aan de juiste competenties. Je leert samenwerken, accuraat zijn, etisch en integer handelen en vakkennis gebruiken.

  (0 van 0)

De opleiding in het kort

De opleidingen in het cluster Financieel administratieve beroepen duen twee tot drie jaar, afhankelijk van het profiel dat je kiest. De keuze voor het profiel maak je gedurende het basisprogramma. Hierin leer je financieel administratieve vaardigheden aan, op basis van de kerntaken van het beroep. Daarnaast krijg je ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen, Burgerschapscompetenties
en ICT. De richting Junior Assistent Accountant is één van de mogelijke profielen maar je hebt nog de gelegenheid om te switchen naar het profiel Bedrijfsadministrateur bol 4 of Financieel Administratief Medewerker bol 3.

Leijgraaf Business Class

In Leijgraaf Business Class werken de opleidingsgebieden Financiële beroepen, Office- en Managementsupport, Commerciële beroepen en Retail samen. Door een kijkje bij elkaar in de keuken worden de studenten breder opgeleid en kunnen ze breder oriënteren. Hierdoor hebben ze straks een nog betere kans in het steeds weer veranderende werkveld.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

In het begin kan het best een beetje overweldigend zijn al die cijfers en rapportages. Het zijn ook niet de minste competenties waar we in de klas aan werken. Maar de studenten zullen zien hoe belangrijk die basis is die we hier samen leggen.

susan vaN LIESHOUT, DOCENTe

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Met het diploma kun je aan de slag op de financiële administratie van verschillende soorten bedrijven, administratiekantoren of accountantskantoren. Maar je kunt ook verder studeren aan het hbo. Met het diploma kun je naar verschillende hbo-opleidingen. Een avondopleiding volgen kan ook. Denk dan aan NIMA, MBA of SPD.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt 

Opleidingsgegevens

Leerweg: bol Crebocode 23065
Niveau: 3 en 4 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 2 tot 3 Locaties: Oss en Veghel

 

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,-  (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).

 

 • Leermiddelen gemiddeld per jaar:

       ca € 300,-.

 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

Toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengd/theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
 • Heb je een afgeronde havo opleiding dan is er een verkorte leerweg mogelijk van 2 jaar.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens de opendag en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.