Office Assistant bol 3
Jij bent een spin in het web. Je kan goed regelen, zorgt dat alles prima georganiseerd is. Op jou kan iedereen bouwen.

Office Assistant bol 3

 • Bol - Niveau 3
 • Duur: 2 leerjaren
 • Lesweek: 5 dagen
 • Leslocatie: Oss en Veghel
 • Contactpersoon: Saskia van Gaal, saskia.gaal@leijgraaf.nl 088 0178615
 • Dit is een profielkeuze binnen het opleidingscluster Office- en managementsupport.

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Top opleiding
Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte Office Assistant?

Je bent een echte duizendpoot. Je werkt veel met en voor managers. Deze managers hebben een drukke agenda en het is af en toe heel chaotisch. Als Office Assistant heb je dan de taak om structuur en rust te creëren. Een leuke uitdaging! Geen dag is hetzelfde als je Officer Assistant bent. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. En als er eens iets misgaat, dan los jij dat snel en handig op.

 

Ik was op zoek naar een opleiding waarmee ik later een afwisselende baan kon vinden. Ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik leer hier zoveel verschillende dingen. Ook bijvoorbeeld vreemde talen. Precies de opleiding waar ik naar op zoek was.

tanja, aankomend OFFICE ASSISTANT

Ontwikkel jezelf

De opleiding Office Assistant duurt 2 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijd ens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral in de praktijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verslag uitbrengen, werken volgens procedures, instructies opvolgen en correct formuleren.

Interesses en vaardigheden

 • Je bent zelfstandig en flexibel.
 • Je houdt van organiseren.
 • Je bent nauwkeurig.
 • Je hebt graag met verschillende mensen te maken.
 • Je vindt het niet eng om een vreemde taal te gebruiken.
 • Je bent niet bang voor een beetje stress.
 • Je helpt graag mensen.

  (0 van 0)

 

De opleiding in het kort

De opleiding Office Assistant is een profiel dat je kan kiezen binnen het opleidingencluster Office- en management en duurt 2 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Dat doe je vooral in de praktijk. Naast het ontwikkelen van competenties bereiden we je tijdens de opleiding voor op jouw taken binnen het beroep. Denk bijvoorbeeld aan teksten (brieven, e-mails, memo’s faxen en verslagen) schrijven, agenda bijhouden en contacten onderhouden met mensen binnen en buiten de organisatie. Het regelen van bijeenkomsten, het verzorgen van de post en het archief bijhouden vallen ook onder jouw taken.

In elk leerjaar loop je stage. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Je solliciteert zelf naar een stageplek, maar je wordt daarbij natuurlijk wel door je coach/docent begeleid. Het laatste leerjaar sluit je af met een eindstage van circa 10 weken.

Leijgraaf Business Class

In Leijgraaf Business Class werken de opleidingsgebieden Financiële beroepen, Office- en Managementsupport, Commerciële beroepen en Retail samen. Door een kijkje bij elkaar in de keuken worden de studenten breder opgeleid en kunnen ze breder oriënteren. Hierdoor hebben ze straks een nog betere kans in het steeds weer veranderende werkveld.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

Er wordt nogal wat van je verwacht als je als Office Assistant aan de slag gaat. Dat kan best voor wat stress zorgen. Dan is het belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen, goed kunt plannen én voor jezelf kunt opkomen. Wij bereiden onze studenten daar goed op voor met binnen- en buitenschoolse praktijkopdrachten en intensieve coaching. De proeve van bekwaamheid examenopdracht tijdens de eindstage vormt de ultieme test waarbij alle kennis, vaardigheden en competenties aan bod komen.

Saskia van GAAL, docente

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Met het diploma kun je aan de slag bij allerlei bedrijven en instellingen. Als je wilt verder studeren kan dat op een niveau 4 opleiding. En wil je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld naar een hbo-opleiding zoals Personeel & Arbeid, Facility Management, Hoger Toerisme en Recreatie, International Office Management, International Business & Languages en Communication dan heb je dat niveau 4 diploma nodig dus dan zal je die tussenstap moeten maken.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt 

 

Opleidingsgegevens

Leerweg: bol Crebocode: 25573
Niveau: 3 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 2 Locaties: Oss en Veghel

 

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,-  (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).
 • Een laptop.
 • Leermiddelen per jaar: ca € 350,-.
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

Toelatingseisen

 • Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengde/theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.