Beveiliger bol 2
Probeer je de ruziezoeker zelf te kalmeren of roep je de politie erbij?

Beveiliger bol 2

 • Bol - Niveau 2
 • Lesweek: 5 dagen
 • 2 leerjaren
 • Leslocatie: Oss en Veghel
 • Helaas in totaal slechts 20 plaatsen beschikbaar per locatie waarvan slechts 6 voor studenten van na 01-04-2001 ivm interne stage.
 • Contactpersoon: Jolanda Maes, jolanda.maes@leijgraaf.nl, 088 0178287

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Topopleiding 2018
Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte beveiliger?

Je wordt opgeroepen. Op de Eerste Hulp-afdeling van het ziekenhuis waar je werkt heeft iemand een verpleegster aangevallen. Jij en je collega gaan er onmiddellijk naartoe en maken een inschatting van de situatie. De dader is overstuur en moet eerst gekalmeerd worden. Dat doe je volgens de procedure. Je collega heeft inmiddels de politie gebeld. Tot die arriveert blijf je bij de dader. Je weet wat je kunt en hoe je in conflictsituaties moet reageren. Ook weet je direct wat je moet doen bij incidenten. Daarvoor ben je opgeleid.

Ik kan me verbaal goed redden en blijf kalm in stressvolle situaties. Tijdens de opleiding Beveiliger leer ik hoe ik mijn kwaliteiten het beste kan gebruiken. Dat is soms best spannend, maar hoe meer ervaring ik opdoe hoe beter ik situaties kan inschatten. Dat leer ik nu en dat geeft me vertrouwen.

John, aankomend beveiliger

Ontwikkel jezelf

De opleiding Beveiliger duurt 2 jaar. In die periode werk je aan verschillende 'competenties'. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral in de praktijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zelfstandig handelen, omgaan met incidenten, representativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel.

Interesses en vaardigheden

 • Je bent fit en sportief.
 • Je bent een doener.
 • Je bent representatief.
 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent zelfstandig.
 • Je bent geen twijfelaar.
 • Je bent niet bang aangelegd.
 • Je kan goed kijken en luisteren.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

  (0 van 0)

 

De opleiding in het kort

De opleiding Beveiliger duurt 2 jaar en is een bol-opleiding. Je gaat naar school en je loopt stage. De opleiding bestaat uit 3 zogenoemde kerntaken die je gaat leren: preventief toezicht houden veiligheid, optreden bij incidenten en calamiteiten en dienstverlenende werkzaamheden uitvoeren. Daarvoor krijg je les in vakken zoals: vakleer beveiliging, EHBO, Nederlands, sport en burgerschapscompetenties. Na je stage leg je een praktijkexamen af. Belangrijk is dat je geen strafblad hebt. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen krijg je een intakegesprek.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

 

Studenten die voor de opleiding Beveiliger kiezen doen dat bewust. Sommigen willen doorstromen naar een politieopleiding, anderen willen direct aan de slag. Wij zorgen dat ze in de praktijk met vertrouwen kunnen terugvallen op een goede basis.

Antoine Timmermans, docent beveiliging

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Na de opleiding Beveiliger kun je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een politieopleiding. Ook kun je je specialiseren als persoonsbeveiliger.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt  

Opleidingsgegevens

Leerweg: bol

Crebocode 25407

Niveau: 2

Beroepsrichting: Economie & Bedrijf

Aantal leerjaren: 2

Locaties: Oss en Veghel

Maximaal 20 plaatsen per locatie waarvan 6 voor studenten geboren na 1-4-2001

 

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,-  (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019)-.
 • Een laptop.
 • Leermiddelen per jaar: circa € 300,-. (nadruk ligt in leerjaar 1)
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

 

Toelatingseisen

 • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg.
 • Je hebt een mbo-diploma AKA-opleiding.
 • Je bent de afgelopen 4 jaar niet veroordeeld tot een geldboete i.v.m. een misdrijf
 • Je bent de afgelopen 8 jaar niet veroordeeld tot een gevangenisstraf i.v.m. een misdrijf
 • Je bent niet in aanraking geweest met de politie waardoor de betrouwbaarheid in het geding komt. (Meld tijdens het kennismakingsgesprek alle contacten met politie die eventueel spelen of gespeeld hebben, inclusief taakstraffen e.d.).

Ben je in het verleden in aanraking geweest met justitie dan is de kans groot dat je van de politie geen toestemming krijgt om in de beveiligingsbranche te gaan werken of stage te gaan lopen.

 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.
 • Voor leerlingen van vóór 01-02-2000 zijn er in totaal slechts 15 plaatsen voor beide locaties samen beschikbaar. Dit ivm de mogelijkheden om extern stage te lopen voor leerlingen onder de 18 jaar.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Alle praktijkexamens en beroepsgerichte examens worden afgenomen bij SVPB in Amersfoort.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.