Coördinator beveiliging bbl 3
Heb jij het overzicht en organisatorisch vermogen om zorg te dragen voor een veilige omgeving?

Coördinator beveiliging bbl 3

 • Bbl - Niveau 3
 • Lesweek: 1 dag les
 • 1 tot 2 leerjaren
 • Leslocatie: Veghel
 • Contactpersoon: Hans van Gaal, hans.gaal@leijgraaf.nl, 088 0177156
 • Instroom alleen mogelijk met een diploma Beveiliger niveau 2 en een baan in de beveiliging.

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Topopleiding 2018
Afkortingen
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte Coördinator beveiliging?

 

Voor deze bbl-opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn, in bezit zijn van een diploma Beveiliger niveau 2 en leerwerkovereenkomst met een erkend leerbedrijf hebben!

Met een team van beveiligers moet je de veiligheid van de bezoekers op een groot evenement waarborgen. Je hebt een analyse gemaakt van het terrein en de infrastructuur en de risicoplekken in kaart gebracht. Je zet je mensen op de juiste plaatsen en zorgt ervoor dat ze de juiste instructies hebben ontvangen. Je weet wat je kunt en hoe je in conflictsituaties moet reageren. Ook weet je direct wat je moet doen bij incidenten. Daarvoor ben je opgeleid.

Ik kan me verbaal goed redden en blijf kalm in stressvolle situaties. Tijdens de opleiding Coördinator beveiliger leer ik hoe ik mensen aanstuur op hun werkplek en snel te schakelen. Overzicht en palnning zijn daarbij belangrijke factoren.

daphne, aankomend coördinator beveiliging

Ontwikkel jezelf

De opleiding Coördinator beveiliging duurt 1 tot 2 jaar, afhankelijk van je ervaring. In die tijd leer je procedures die je bij praktijksituaties kunt combineren en toepassen. Je wordt praktijkgericht opgeleid om op een goede manier de beveiliging te organiseren om de plek waar je werkt veilig te houden. En je leert wat je moet doen bij incidenten. Na de opleiding kun je aan de slag als Coördinator beveiliging.

Interesses en vaardigheden

 • Je bent fit en sportief.
 • Je bent een doener.
 • Je kan goed organiseren en coördineren
 • Je bent representatief.
 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent zelfstandig.
 • Je bent geen twijfelaar.
 • Je bent niet bang aangelegd.
 • Je kan goed kijken en luisteren.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

  (0 van 0)

De opleiding in het kort

De bbl-opleiding Coördinator beveiliging duurt 1 tot 2 jaar en is een bbl-opleiding. Dit betekent dat je 4 dagen per week werkt loopt en 1 dag per week naar school gaat. Tijdens de opleiding leer je mensen aan te sturen, planningen maken en een adviserende rol in te vullen naar opdrachtgevers. Je leert kritisch te kijken naar veiligheidsplannen en deze indien nodig te actualiseren. Daarnaast leer je rapporteren en hoe je mensen moet informeren en verwijzen. Belangrijk is dat je geen strafblad hebt en dat je in het schooljaar op 1 januari 18 jaar of ouder bent. 

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

Studenten die voor de opleiding Coördinator beveiliging kiezen willen meer uit zichzelf halen en voelen zich verantwoordelijk. Wij zorgen dat ze in de praktijk met vertrouwen kunnen terugvallen op een goede basis.

Antoine Timmermans, Docent beveiliging

Bbl leren in de praktijk!

We kunnen je veel vertellen over het vak beveiliger maar je moet het vooral doen. Daarom is de praktijk zo belangrijk in de opleiding. Naast theorie en voorbereiding op school, leer je heel veel in de praktijk. Daarom werk je al minimaal 24 uur voor een erkend leerbedrijf of je hebt een overeenkomst met een van de bedrijven waar ROC de Leijgraaf mee samenwerkt. Voordat je aan een bbl-opleiding begint, moet je eerst solliciteren bij een erkend leerbedrijf.

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Na de opleiding Coördinator beveiliging kun je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hoger niveau persoonsbeveiliger: winkelsurveillant, mobiele surveillant, geld- en waardetransporteur en particuliere alarmcentrale.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt  

 

 

Opleidingsgegevens

Leerweg:bbl Crebocode 25408
Niveau: 3 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 1 tot 2 jaar Locaties: Veghel

 

Kosten

 • Lesgeld € 582,- en daarnaast examenkosten SVPB ca. € 400,- voor de gehele opleiding.
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).

 • Leermiddelen per jaar: circa € 150,-.
 

Toelatingseisen

 • Je hebt een beveiligersdiploma niveau 2
 • Je hebt een baan bij een erkend beveiligingsbedrijf
 • Je bent de afgelopen 4 jaar niet veroordeeld tot een geldboete i.v.m. een misdrijf
 • Je bent de afgelopen 8 jaar niet veroordeeld tot een gevangenisstraf i.v.m. een misdrijf
 • Je bent niet in aanraking geweest met de politie waardoor de betrouwbaarheid in het geding komt. (Meld tijdens het kennismakingsgesprek alle contacten met politie die eventueel spelen of gespeeld hebben, inclusief taakstraffen e.d.) Ben je in het verleden in aanraking geweest met justitie dan is de kans groot dat je van de politie geen toestemming krijgt om in de beveiligingsbranche te gaan werken of stage te gaan lopen.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.