Logistiek supervisor bbl 4
Rapporteer je eerst over verbeterfouten of los je ze gewoon direct op?

Logistiek supervisor bbl 4

 • Bbl - Niveau 4
 • Lesweek: 1 dag
 • 3 leerjaren
 • Leslocatie: Veghel
 • Contactpersoon: Mark Daanen, 088 0177936, mark.daanen@leijgraaf.nl

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt.

Download studie in cijfers

Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte logistiek supervisor?

Vandaag laat jij je eerst door jouw logistiek teamleider informeren over de voortgang. Er staat namelijk een drukke week voor de deur en je wilt alles goed laten verlopen. Wat betreft de doorstroom van het laaddok naar hal 6 heb je verbeterpunten. Deze deel je met jouw medewerkers. Het resultaat rapporteer je aan de directie. En nu aan de slag. Als logistiek supervisor heb je een verantwoordelijk functie. Je hebt overzicht over de totale goederenstroom van het moment dat goederen binnenkomen totdat ze er weer uitgaan. Je geeft leiding, rapporteert en coördineert.

 

Ik ben best ambitieus. Daarom lijkt de opleiding Logistiek Supervisor geschikt voor mij. Ook omdat ik graag in de logistiek wil werken. En ik heb gelijk. Ik leer veel, heel veel. En werk erbij. Dus ik pas wat ik leer direct toe in de praktijk.

jan, aankomend logistiek supervisor

Ontwikkel jezelf

De opleiding Logistiek Supervisor duurt 3 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral in de praktijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan instructies opvolgen, leidinggeven, problemen oplossen, begeleiden en werken volgens voorschriften.

Interesses en vaardigheden

 • Je werkt gestructureerd en precies.
 • Je hebt een professionele resultaatgerichte instelling.
 • Je bent sociaalvaardig, flexibel en je staat je mannetje.
 • Je bent gemotiveerd.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je komt afspraken altijd na.

 

De opleiding in het kort

De opleiding Logistiek Supervisor duurt 3 jaar en wordt als bbl gegeven. Dit betekent dat je 4 dagen per week werkt in een magazijn en 1 dag per week naar school gaat. Tijdens de opleiding leggen wij je uit welke plek het magazijn in een bedrijf inneemt en leer je de verschillende processen van het magazijn. Ook leer je over magazijninrichting, routing en werkmethoden. Daarnaast is er aandacht voor personeels-, financieel-, en marketingmanagement.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

De logistiek supervisor die wij opleiden heeft het totaaloverzicht. Dat gaat hij bewaken. Dat betekent dat wij je alle facetten van het logistieke proces en het magazijn leren. Dat is best pittig, maar als je klaar bent ben je opgeleid tot supervisor. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Jij hebt dat dus wel maar mooi gedaan.

MARK DAANEN, DOCENT

 

Bbl: leren in de praktijk

We kunnen je veel vertellen over het vak logistiek supervisor maar je moet het vooral doen. Daarom is de praktijk zo belangrijk in de opleiding. Supervisor word je niet in de schoolbank, dat word je in de praktijk. Daarom werk je al minimaal 20 uur voor een erkend leerbedrijf of je hebt een overeenkomst met een van de bedrijven waar ROC de Leijgraaf mee samenwerkt. Voordat je aan een bbl-opleiding begint, moet je eerst solliciteren bij een erkend leerbedrijf.

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Bol betekent beroepsopleidende leerweg. Je gaat vijf dagen in de week naar school voor theorie- en praktijklessen. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage bij een bedrijf. Bbl is de beroepsbegeleidende leerweg. Als je na je middelbare school zo snel mogelijk wilt werken, dan kies je hiervoor. Je volgt de opleiding in deeltijd. Dat betekent één dag in de week theorie bij ROC de Leijgraaf en vier dagen in de week werken.

Stageplekken

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen. 

Klaar met de opleiding. En dan?

Na de opleiding Logistiek Supervisor kun je aan de slag als leidinggevende in een magazijn, grootwinkelcentrum, distributiebedrijf of warehouse. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar het hbo, naar een economisch logistieke richting.

Check hier wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt  

 

 

Opleidingsgegevens

Leerweg: bbl

Crebocode 25388

Niveau: 4

Beroepsrichting: Economie & Bedrijf

Aantal leerjaren: 3 Locaties: Veghel

 

Kosten bbl

 • Cursusgeld € 582,- voor bbl volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).
 • Een laptop.
 • Leermiddelen per jaar: circa € 300,-.
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).
 

Toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengd/theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
 • Je hebt een leerplekj in de logistiek.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.

Klaar met de opleiding. En dan?

Na de opleiding Logistiek Supervisor kun je aan de slag als leidinggevende in een magazijn, grootwinkelcentrum, distributiebedrijf of warehouse. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar het hbo, naar een economisch logistieke richting.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens de opendag en overige informatiemomenten. 

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.