Smart Building - bol, niveau 4
Als je deze opleiding volgt, heb je de banen straks voor het uitkiezen! Bedrijven staan namelijk te springen om talent dat wel raad weet met al die innovaties in de bouw.

Smart Building - bol, niveau 4

 • Bol - niveau 4
 • Leslocatie Oss en Veghel
 • 4 leerjaren

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Smart Building

Topopleiding 2017
Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.

› Alle afkortingen en woorden

Ben jij een echte smart builder?

Je komt thuis en de garagedeur gaat automatisch voor je open. Zodra je uit de auto stapt, heet een warme stem je welkom. De voordeur herkent je gezicht al op afstand en laat je binnen. Terwijl je je jas ophangt, roep je ‘koffie’ en meteen begint het espressoapparaat te lopen…

Gebouwen worden steeds ‘slimmer’ en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Wat vandaag nieuw is, kan morgen alweer ouderwets zijn. Bedrijven zijn dan ook hard op zoek naar talenten die al die ontwikkelingen begrijpen én erop in kunnen spelen.

De opleiding Smart Building stoomt je klaar voor een leidinggevende baan in de gebouwde omgeving van de toekomst. Daarbij komen er allerlei richtingen samen, zoals bouw, installatie, elektro en hout & meubel. Je moet overal ook echt iets van weten, want de komende jaren krijgen deze vakgebieden steeds meer met elkaar te maken.

Wil je niet vies worden, maar wél de mooiste gebouwen realiseren? En droom je ervan om de gebouwde omgeving nog mooier te maken met jouw technische kennis, innovatieve ideeën en eindeloze energie? Dan ben je gemaakt voor deze opleiding! Als smart builder ben je straks van onschatbare waarde voor bedrijven in deze snel veranderende branche.

Als je deze opleiding volgt, heb je de banen straks voor het uitkiezen! Bedrijven staan namelijk te springen om talent dat wel raad weet met innovaties in de bouw

Michel, Projectleider Smart Building

Ontwikkel jezelf

Je ontwikkelt je tot een professional die thuis is in alle disciplines in de wereld van de bouw. Je leert alles over 3D-, 4D- en 5D-omgevingen en de nieuwste software, zowel op school als bij de toonaangevende bedrijven waarmee we samenwerken. Op die manier leer je razendsnel schakelen en overzie je de veranderingen in de wereld van de techniek. Dat moet ook wel, want jij bent straks degene die ervoor zorgt dat deze bedrijven mee kunnen bewegen met al die innovaties. Van creatief tot uitvoerend proces.

Interesses en vaardigheden

 • Je hebt ruimtelijk, technisch en 3D-inzicht.
 • Je bent creatief en ontwerpt graag.
 • Je vindt innovaties superinteressant.
 • Je wordt blij van mooie gebouwen en omgevingen.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken.
 • Je wilt in de toekomst echt iets betekenen.

Meer informatie? Bekijk dan ook onze website www.smartbuilding-opleiding.nl.

De opleiding in het kort

De opleiding Smart Building stoomt je klaar voor een leidinggevende baan in de gebouwde omgeving van de toekomst. Doordat je leert om ruimtelijk te denken en samenwerken binnen diverse vakgebieden, ben je straks van onschatbare waarde voor bedrijven in deze snel veranderende branche.

 

Klaar met de opleiding. En dan?

Na je opleiding heb je de banen voor het uitkiezen! Bouwbedrijven staan namelijk te springen om pro-aktieve smart builders. Je kunt onder meer terecht bij bouwbedrijven, installatiebedrijven, elektrotechnische bedrijven, architectenbureaus, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en interieurbouwbedrijven. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om door te stromen naar het hbo.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden


Meer informatie? Bekijk dan ook onze website www.smartbuilding-opleiding.nl.

Opleidingsinformatie

Leerweg: bol met doorstroomkeuze naar bbl Crebonummer: 26005
Niveau: 4 Locatie: Gasstraat Oost 12, Oss & Muntelaar 10, Veghel

Aantal leerjaren: 4

Beroepsrichting: Techniek & Samenleving
Contactpersoon: Dhr. M. van den Burg of Mevr. H. van den Berg

michel.burg@leijgraaf.nl of 06-20807341

heleen.berg@leijgraaf.nl of 06-57587720

 Meer informatie? Bekijk dan ook onze website www.smartbuilding-opleiding.nl.

Kosten

 • Lesgeld € 1.155,- voor bol (vanaf 18 jaar) volgens regelgeving van het Ministerie van OC&W (schooljaar 2018-2019).
 • Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming(bpv).

 • Wij regelen voor jou via ons scholingsfonds een krachtige laptop. Kosten van je boeken zijn circa €125,- per jaar en worden ook door het scholingsfonds betaald.

Toelatingseisen

 • Je hebt een diploma bouwkundige opleiding op niveau 2.
 • Je hebt een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretisch leerweg van de sector Techniek.
 • Je hebt een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretisch leerweg van een andere sector met wiskunde of natuur-scheikunde-1.
 • Je hebt een overgangsbewijs havo of vwo 3-4.
 • Een kennismakingsgesprek hoort tot de toelatingsprocedure.

Examinering

 • Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
 • Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
 • Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
 • Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.
 • Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma.
 • Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens de diverse informatiemomenten.

Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID. 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!). 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt. 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen). 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden? 
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.