Een dagje Leijgraaf

Een dagje Leijgraaf

Ieder jaar organiseren we oriëntatieweken waarbij jij en je klasgenoten een dagje Leijgraaf kunnen beleven. Voor deze dagen dien je jezelf in te schrijven via je vmbo-school. Tijdens een dagje Leijgraaf kun je onze scholen in Veghel, Oss en/of Cuijk ontdekken. De klas- en werklokalen staan open en jij kunt een opleiding naar keuze beter leren kennen. Dat is vooral handig als je nog niet weet welk beroep of opleiding bij je past.

De volgende oriëntatieweken staan gepland:

 • Een dagje Leijgraaf: maandag 28 januari t/m donderdag 31 januari 2019

Jij als leerling kunt je aanmelden voor een dagje Leijgraaf. Daarvoor moet je wel een Intergrip-account aanmaken. Kijk goed voor welke oriëntatieweek jouw school is aangemeld en ervaar een dagje Leijgraaf.

Heb je nog vragen over een dagje Leijgraaf? Stel ze aan je decaan of neem contact met ons op.

Open dagen ROC de Leijgraaf

Ben je op zoek naar de open dagen van ROC de Leijgraaf? Elk schooljaar organiseren we op onze schoollocaties open dagen. Hieronder zie je de aankomende open dagen van de mbo-opleidingen van ROC de Leijgraaf:

Proef de sfeer op een ROC open dag en informeer je over onze mbo-opleidingen. Wij hebben diverse roc-opleidingen, waardoor er voor iedereen wel een passende opleiding tussen zit. Bekijk welke opleiding jij denkt te gaan willen volgen en bezoek een van onze locaties. We geven je meer informatie over de opleidingen en we geven je de kans om vragen te stellen. Ook vertellen we je over je kansen op de arbeidsmarkt en welke bedrijven je daar vindt.

Weet je al welke opleiding jij wil gaan volgen? Ook dán is het leuk om een ROC open dag te bezoeken. Je kunt dan al een beetje wennen en met leerlingen en docenten spreken. Daarnaast kun je workshops en lessen volgen en kennismaken met bedrijven waar we als school veel mee samenwerken. Dat zijn ook bedrijven waar je misschien stage gaat lopen.

Open avonden mbo

Naast een dagje Leijgraaf en open dagen organiseert ROC de Leijgraaf ook open avonden. Komt het jou beter uit om in de avond onze school te bezoeken en informatie op te doen? Bezoek ROC de Leijgraaf dan op een van onderstaande momenten:

Wil je meer informatie ontvangen over ROC de Leijgraaf en onze evenementen, schrijf je dan hier in.

Meeloopdagen mbo

Vergelijkbaar met een dagje Leijgraaf is het volgen van een meeloopdag bij ROC de Leijgraaf. Tijdens deze dag ben je voor een dag student aan ROC de Leijgraaf. Je ervaart de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school, maar nog belangrijker: je krijgt een beeld van de opleiding. De meeloopdagen worden georganiseerd tot en met vrijdag 22 maart 2019. Is een meeloopdag iets voor jou?

Om een dag mee te lopen dien je samen met je decaan het meeloopdagformulier in te vullen. Laat je decaan dit formulier sturen naar meeloopdag@leijgraaf.nl. We verwelkomen je graag op onze school.

Een dagje Leijgraaf – mbo-opleidingen

Gedurende een dagje Leijgraaf kun je diverse roc-opleidingen op mbo-niveau bezoeken. Deze mbo-opleidingen worden vanuit vier onderwijsafdelingen aangeboden:

Per onderwijsafdeling hebben wij een aantal werkgebieden die afzonderlijk horen bij de onderwijsafdeling. Ontdek welk werkgebied bij jou past en bezoek een of meerdere opleidingen van ROC de Leijgraaf tijdens een dagje Leijgraaf.

Bbl-opleidingen

ROC de Leijgraaf biedt verschillende mbo-opleidingen aan. Tijdens een dagje Leijgraaf kun je onder andere kennismaken met de bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf. Bbl staat voor ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Je gaat bij een van deze opleidingen minstens 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf en 1 dag per week naar school. Leren in de praktijk, dat staat centraal bij de bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf.

Bol-opleidingen

Naast bbl-opleidingen biedt ROC de Leijgraaf ook bol-opleidingen. Bol betekent ‘beroepsopleidende leerweg’. In tegenstelling tot een bbl-opleiding ga je vaker naar school. Daar zit het verschil tussen bol en bbl. Je wordt voornamelijk theoretisch opgeleid, maar naast je tijd op school loop je ook verschillende stages en voer je diverse praktijkopdrachten uit.

Aanmelden ROC de Leijgraaf

Weet jij al welke opleiding jij wil volgen? Je kunt je nu al online aanmelden voor een van de opleidingen van ROC de Leijgraaf in Veghel, Oss of Cuijk. Zien we jou terug als student op onze school?

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.