Meeloopdag ROC de Leijgraaf

Meeloopdag ROC de Leijgraaf

Wil je meer weten over een opleiding? Of wil je een beeld krijgen van de school die de opleiding verzorgt? Volg dan een meeloopdag bij ROC de Leijgraaf!

De meeloopdagen worden georganiseerd tot en met vrijdag 22 maart 2019. Tijdens deze meeloopdag ben je voor een dag student aan ROC de Leijgraaf. Je ervaart de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school, maar nog belangrijker: je krijgt een beeld van de opleiding. Is een meeloopdag iets voor jou?

Je kunt een dagje meelopen op een van de volgende locaties:

Om een dagje mee te lopen dien je samen met je decaan het meeloopdagformulier in te vullen. Laat je decaan dit formulier sturen naar meeloopdag@leijgraaf.nl. We verwelkomen je graag op onze school.

Open avonden

Komt het jou beter uit om in de avond onze school te bezoeken en informatie op te doen? Bezoek dan een van onze open avonden. Een open avond kun je voorafgaand of na een meeloopdag bezoeken, zodat je optimaal georiënteerd bent. De open avonden van ROC de Leijgraaf vinden plaats op de volgende momenten:

Wil je meer informatie ontvangen over ROC de Leijgraaf en onze evenementen, schrijf je dan hier in.

ROC de Leijgraaf mag mijn gegevens voor informatieve doeleinden gebruiken*

Weet je al naar welke opleiding je wilt gaan kijken? Bekijk dan hieronder op welke locatie hier voorlichting over gegeven wordt. (Klik op de locatie om te zien welke voorlichtingen er gegeven worden):

Een dagje Leijgraaf

Ieder jaar organiseren we oriëntatieweken waarbij jij en je klasgenoten een dagje Leijgraaf kunnen beleven. Voor deze dagen dien je jezelf in te schrijven via je vmbo-school. Tijdens een dagje Leijgraaf kun je onze scholen in Veghel, Oss en/of Cuijk ontdekken. De klas- en werklokalen staan open en jij kunt een opleiding naar keuze beter leren kennen. Dat is vooral handig als je nog niet weet welk beroep of opleiding bij je past.

De volgende oriëntatieweken staan gepland:

 • Een dagje Leijgraaf: maandag 28 januari t/m donderdag 31 januari 2019

Jij als leerling kunt je aanmelden voor een dagje Leijgraaf. Daarvoor moet je wel een Intergrip-account aanmaken. Kijk goed voor welke oriëntatieweek jouw school is aangemeld en ervaar een dagje Leijgraaf.

Meeloopdagen mbo-opleidingen

Je hebt de keuze uit diverse roc-opleidingen op mbo-niveau waar je een dagje kunt meelopen. Deze mbo-opleidingen worden vanuit vier onderwijsafdelingen aangeboden:

Per onderwijsafdeling hebben wij een aantal werkgebieden die afzonderlijk horen bij de onderwijsafdeling. Ontdek welk werkgebied bij jou past en loop een dagje mee met een of meerdere opleidingen van ROC de Leijgraaf.

Bbl-opleidingen

ROC de Leijgraaf biedt verschillende mbo-opleidingen aan. Tijdens een dagje Leijgraaf kun je onder andere kennismaken met de bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf. Bbl staat voor ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Je gaat bij een van deze opleidingen minstens 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf en 1 dag per week naar school. Leren in de praktijk, dat staat centraal bij de bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf.

Bol-opleidingen

Naast bbl-opleidingen biedt ROC de Leijgraaf ook bol-opleidingen. Bol betekent ‘beroepsopleidende leerweg’. In tegenstelling tot een bbl-opleiding ga je vaker naar school. Daar zit het verschil tussen bol en bbl. Je wordt voornamelijk theoretisch opgeleid, maar naast je tijd op school loop je ook verschillende stages en voer je diverse praktijkopdrachten uit.

Aanmelden ROC de Leijgraaf

Weet jij al welke opleiding jij wilt volgen? Je kunt je nu al online aanmelden voor een van de opleidingen van ROC de Leijgraaf in Veghel, Oss of Cuijk. Zien we jou terug als student op onze school?

Deel deze pagina:

Kalender

 • 15

  Jul

  Zomervakantie
 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.