Roc opleidingen

Ben je op zoek naar een roc-opleiding in Veghel, Oss of Cuijk? Of ben je nog aan het twijfelen? Vind bij ROC de Leijgraaf de opleiding die bij je past. Wij helpen je daar graag bij. Bij ons staat jouw toekomst centraal!

De Leijgraaf is een regionaal opleidingencentrum (roc), oftewel een school voor én door de regio. De meeste van onze opleidingen zijn van het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Tijdens jouw opleiding bereiden wij je zo goed mogelijk voor op een baan of een vervolgstudie.

Mbo-opleidingen

De roc-opleidingen op mbo-niveau worden vanuit vier onderwijsafdelingen aangeboden:

Per onderwijsafdeling hebben wij een aantal werkgebieden die afzonderlijk horen bij de onderwijsafdeling. Ieder werkgebied bestaat uit specifieke roc-opleidingen.

Mens & Maatschappij

Ben jij graag onder de mensen en werk je graag met mensen? Wil jij iets betekenen voor de maatschappij? Dan hebben we voor jou passende roc-opleidingen.

Sport & Bewegen

Jij als sportieveling bent helemaal op je plek bij De Leijgraaf. Jij bent iemand die houdt van sport en mensen graag wil begeleiden bij hun lichamelijke activiteiten. Op drie verschillende niveaus bieden wij vier verschillende mbo sport en bewegen opleidingen:

Opvoeding & Onderwijs

De roc-opleidingen binnen het werkgebied Opvoeding & Onderwijs zijn geschikt voor je als je graag met kinderen werkt. Jij bent belangrijk bij de opvoeding en het onderwijzen van kinderen op jonge leeftijd. Ben jij de pedagogisch medewerker of onderwijsassistent in spé?

Zorg & Welzijn

We maken onderscheid tussen zorg (verzorging) en welzijn (begeleiding). Ben jij iemand die graag mensen verzorgd of begeleid? Kom erachter tijdens je opleiding en maak in het tweede leerjaar de keuze wat het beste bij je past. De roc-opleidingen in de zorg zijn:

Economie & Bedrijf

Heb jij het in je om in het bedrijfsleven te staan? Ben jij commercieel ingesteld, goed met cijfers of een echte ondernemer? Heb jij logistiek inzicht of pas jij in de sector beveiliging? Dan zijn de mbo-opleidingen van ROC de Leijgraaf binnen het werkgebied Economie & Bedrijf geschikt voor jou!

Economie & Administratie

Je houdt van structuur en overzicht, je bent goed met cijfers en weet van aanpakken. Passen deze kenmerken bij jou? Zo ja, dan zou een van de economische en administratieve roc-opleidingen iets voor jou kunnen zijn.

Commercieel

Jij werkt graag in een zakelijke omgeving en bent klantgericht en dienstverlenend. Wij zeggen dan dat je commercieel ingesteld bent. Wil je later deze eigenschap benutten? Kies dan een van onze commerciële mbo-opleidingen.

Handel & Ondernemerschap

Je wil graag je commerciële talenten benutten door een mbo-opleiding te volgen in de richting detailhandel/retail, maar je weet nog niet precies wat het beste bij je past. Of je wil in één jaar een opleiding ondernemerschap afronden. Dan past een van de volgende roc-opleidingen zeker bij jou:

Transport & Logistiek

Het werkgebied Transport & Logistiek past bij jou als je wil werken met vrachtwagens, goederen en vervoer. Als je oog hebt voor logistiek of zelf graag vrachtwagen rijdt dan adviseren we een van de mbo-opleidingen van De Leijgraaf te volgen.

Geüniformeerde Beroepen

Onder het werkgebied geüniformeerde beroepen verstaan we de opleidingen veiligheid. Wij leiden jou op als beveiliger of handhaver toezicht en veiligheid. Draag jij bij aan de veiligheid van jezelf en je medemens? Kijk dan zeker eens naar de roc-opleidingen binnen het werkgebied geüniformeerde beroepen:

FOOD

Voeding is altijd een belangrijk item. Zie jij in jezelf een echte food-expert? Als food specialist heb je interesse in alles wat met voeding te maken heeft. Spreekt deze roc-opleiding jou aan?

Horeca & Toerisme

De opleiding waar je voor gemaakt moet zijn. Je bent iemand waarbij je gasten centraal staan. Ook ben je iemand die flexibel is en die het fijn vindt om te werken in een omgeving waar mensen aan het ontspannen en genieten zijn.

Horeca

Een horecaopleiding op mbo-niveau, is dat wat precies bij jou past? Je wordt opgeleid om te werken in een omgeving vol creativiteit, afwisseling, smaak en beleving. Zoek niet langer verder en bekijk een van deze roc-opleidingen:

Toerisme & Recreatie

Dit werkgebied past bij je wanneer je iets hebt met vakanties, reizen en mensen een plezierige tijd geven. Kies een van de mbo-opleidingen toerisme en recreatie bij De Leijgraaf!

FOOD

Onmiskenbaar binnen de horeca is de voeding. Ben jij iemand die zich graag met eten bezighoudt? Volg dan de opleiding food specialist van ROC de Leijgraaf!

Techniek & Samenleving

Dé onderwijsafdeling voor de mannen en vrouwen die technisch zijn. Mensen die vakwerk afleveren. De onderwijsafdeling delen we op in vier groepen: gebouwde omgeving, industriële omgeving, laboratoriumtechniek en ICT. Zit de opleiding voor jou daarbij?

Hout & Meubel

De naam van het werkgebied zegt waar het op staat. De roc-opleidingen uit dit werkgebied zijn bedoeld voor jou als je een passie hebt voor hout. Ben jij een toekomstig machinaal houtbewerker, meubelmaker, montagemedewerker of interieurbouwer? Tal van mogelijkheden bij ROC de Leijgraaf:

Bouw

In de bouw heb je verschillende vakmensen. Van metselaar tot timmerman, en van werkvoorbereider tot uitvoerder. Jij kunt letterlijk en figuurlijk jouw steentje bijdragen aan de bouw. Een overzicht van alle roc-opleidingen in de bouw:

Elektrotechniek

Tegenwoordig is elektrotechniek onmisbaar. Denk aan al het elektronisch verkeer, datanetwerken, verlichting, verkeerssignalering en ga zo nog maar even door. Wil jij hier de fijne kneepjes van leren en later als elektrotechnicus aan de slag gaan?

Installatietechniek

Leer alles over werktuigbouwkundige installaties bij ROC de Leijgraaf. De opleidingen helpen je om aan het werk te kunnen bij een installatiebedrijf. Al deze roc-opleidingen zijn bbl-opleidingen op niveau 2 of niveau 3.

Laboratoriumtechniek

Haal jij hoge punten voor biologie en scheikunde? Vind jij het leuk om in het lab onderzoek te doen? Schuilt er in jou een echte analist? Dit vakgebied is dan helemaal voor jou weggelegd. Wij bieden een drietal roc-opleidingen aan in jouw richting.

Procestechniek/food & feed

Opleidingen met betrekking tot procestechniek bij ROC de Leijgraaf. De procesindustrie zit niet stil. Ben jij degene die zich bezighoudt met chemische en mechanische processen? Jij zit bovenop het productieproces met deze roc-opleidingen.

Autotechniek

Handen vol smeer, de geur van brandstof en ronkende motoren. Voel jij je eigen thuis in de autotechniek? Volg dan een mbo-opleiding autotechniek bij ROC de Leijgraaf!

Metaaltechniek

Het werkgebied waarin je veel werk in de praktijk toepast. Je leert meer over de productie, isolatie en montage van metalen onderdelen. Ben jij een toekomstig lasser, plaatwerker of constructiewerker?

Mechatronica

We leven in een tijd dat intelligente machines steeds meer handwerk van ons over nemen. Maar deze machines moeten uiteraard wel ontwikkeld worden. Iets voor jou? Dan is zijn de roc-opleidingen in het werkgebied mechatronica zeker iets voor jou!

ICT-beheer

Ben jij goed met computers of wil je hier graag meer over leren? Zie jij jezelf als schakel in het proces van digitale communicatie? Bij deze roc-opleidingen leer je alles over ICT, oftewel information and communication technology. Volg een van de ICT-opleidingen.

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Creativiteit en techniek zijn gewenst als jij apps, website en programma’s wil ontwikkelen. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en leren jou graag meer over het vak. Ben jij de programmeur of appontwikkelaar van de toekomst?

Bbl-opleidingen

De betekenis van bbl is Beroeps Begeleidende Leerweg. Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. In tegenstelling tot een bol-opleiding ga je bij een bbl-opleiding veel in de praktijk aan de slag en ben je af en toe op school. Je gaat ongeveer 3 tot 4 dagen per week aan het werk en je komt 1 dag per week naar school. Een bbl-opleiding is ideaal voor je wanneer je meer een doener bent en wilt leren in de praktijk. ROC de Leijgraaf biedt bbl-opleidingen voor mbo aan op niveau 2, niveau 3 en niveau 4.

Bol-opleidingen

Een bol-opleiding betekent opgeleid worden via een Beroeps Opleidende Leerweg. Dit is wat iedereen gewend is in het voortgezet onderwijs, je brengt de meeste tijd door op school. Je gaat gemiddeld vijf dagen per week naar school en daarnaast loop je verschillende stages bij erkend leerbedrijven. De bol-opleidingen zijn voor mbo op niveau 2, niveau 3 en niveau 4.

Locaties roc-opleidingen

De roc-opleidingen van De Leijgraaf worden gegeven op drie locaties. Niet alle opleidingen worden op iedere locatie gegeven, wees hiervan bewust. Kijk daarom goed naar de locatie van de roc-opleiding die bij jou past.

Je eigen bij een ROC aanmelden

Voordat je jezelf bij een ROC gaat aanmelden kun je altijd een kijkje nemen op een van onze open dagen of open avonden. Daarnaast organiseren we meeloopdagen waarop jij je nog beter kunt oriënteren. Je kunt je voor iedere opleiding per ROC inschrijven.

Heb jij je al voldoende kunnen oriënteren of weet jij al precies wat je wil gaan doen? Dan kun je je eigen bij een ROC aanmelden.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.