Verschil bol/bbl

De opleidingen van De Leijgraaf worden in bol en/of in bbl gegeven. Daartussen zit een belangrijk verschil. Kies je voor een bol-opleiding dan krijg je meer theorie en ben je vaak op school. Kies je voor een bbl-opleiding dan combineer je werken en leren. Je bent dan veel minder op school. Bij de opleidingen op deze site zie je of de opleiding in bol en/of bbl wordt gegeven.

Bol (beroepsopleidende leerweg)

Kies je voor een bol-opleiding dan breng je de meeste tijd door op school (gemiddeld is dat 5 dagen per week). Daarnaast loop je verschillende stages (bij een erkend leerbedrijf) en voer je praktijkopdrachten uit. Je krijgt dus veel theorie en tijd voor zelfstudie. Omdat je vaak op school bent heb je ook meer contact met klasgenoten.

Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)

Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Misschien wil je helemaal niet de hele dag op school zijn. In dat geval is een bbl-opleiding een goede keuze. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling. In principe werk je 3 tot 4 dagen per week en ga je 1 dag per week naar school voor theorie. Die leerwerkplek moet je zelf vinden. Als je daar hulp bij nodig hebt, helpen wij je. Meer informatie vind je op deze website bij de betreffende opleiding.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen
Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.