“Van ontvangst tot vertrek zorg je ervoor dat het je gasten aan niets ontbreekt.”
Wat doet een zelfstandig werkend gastheer/-vrouw?
Welke wijn past het beste bij die vis? Hoe smaakt dit stoofpotje? En welk menu zou je adviseren? Als gastheer of -vrouw weet je precies welke gerechten en drankjes goed combineren. Tegelijkertijd ben je hét aanspreekpunt in de zaak. Je voelt namelijk de sfeer aan en zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Zij gaan straks dus met een lach op hun gezicht weer naar huis. En jij ook!
Als zelfstandig werkend gastheer of -vrouw ben je het gezicht van een restaurant, bar of hotel. Dat betekent dat je veel weet over eten en drinken, en anderen daarover kunt adviseren. Maar misschien nog wel belangrijker zijn je sociale, commerciële en leidinggevende vaardigheden. Zo weet je precies hoe je anderen benadert en communiceer je makkelijk: zowel met de gasten als met je collega’s.
Voor wat voor zaak je ook werkt: met jouw aanwezigheid zorg je ervoor dat mensen niets tekortkomen. Eigenlijk is je doel heel eenvoudig: als je gasten de deur uitlopen, moeten ze overladen zijn met positieve gevoelens. En als je gasten een topavond hebben, heb jij die ook!
“In deze opleiding is niet alleen vakkennis belangrijk, maar ook het ontwikkelen van sociale en commerciële vaardigheden”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je kunt goed met mensen omgaan.
- Je bent stressbestendig.
- Je kunt de grote lijn bewaken en goed plannen.
- Je bent niet bang om leiding te geven.
- Je vindt het geen probleem om ook ’s avonds of in het weekend te werken.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.
Klik hier voor het bestellen van een kelnersmes of gebruik deze via school in bruikleen.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo k/g/t mavo
- Overgangsbewijs 3-4 havo
- Mbo 2
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Food Specialist