“Je kunt op tal van plekken terecht: bij restaurants en hotels, maar ook bij bijvoorbeeld verzorgingshuizen… jij kiest!”
Wat doet een zelfstandig werkend kok?
De eerste gasten staan voor de deur. ’s Middags ben je vooral bezig geweest met je recepturen en menu’s, maar nu begint het echte werk. Even later stromen de bestellingen binnen. Met grote precisie maak je de heerlijkste gerechten klaar. Ja, het is flink aanpakken af en toe, maar daar ben jij niet bang voor. Zeker niet als die fraai opgemaakte borden uitgeserveerd worden. Wat een topavond, voor je gasten én voor jou!
Als zelfstandig werkend kok bereid je gerechten. Daarbij doe je er alles aan om je gasten iets heerlijks voor te schotelen. Al dat lekkers moet goed smaken, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Jouw missie is dan ook eenvoudig: topgerechten van de hoogste kwaliteit klaarmaken!
Naast het koken voer je in de keuken allerlei ondersteunende werkzaamheden uit. Zo denk je na over vernieuwingen van het menu en beheer je de keukenvoorraad. Ook help je je collega’s met hun taken, zoals zij jou bijstaan tijdens het koken. Samen hebben jullie een doel: vlammen in de keuken!
“Koken, plannen, samenwerken… tijdens deze praktische opleiding leer je het allemaal”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je vindt het heerlijk om te koken.
- Je bent stressbestendig.
- Je bent niet bang om leiding te geven.
- Je werkt snel en secuur.
- Je vindt het niet erg om ook ’s avonds of in het weekend te werken.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
De Leijgraaf adviseert een speciaal samengestelde messenset van hoge kwaliteit. Bekijk hier de inhoud van deze set.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo k/g/t mavo
- Overgangsbewijs 3-4 havo
- Mbo 2
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Patissier
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.