Studenten zorg- en welzijn bij De Leijgraaf kunnen rekenen op baangarantie

16 November 2018

Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding (niveau 3 of hoger) bij ROC de Leijgraaf, kunnen rekenen op een baan. Deze baangarantie is donderdag 18 april vastgesteld tijdens het bestuurlijk overleg van zorg- en welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant. De baangarantie geldt voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. “Studenten kunnen daarbij ook nog rekenen op een stagegarantie. Iedereen is tijdens zijn of haar studie dus verzekerd van een stageplek”, vertelt regiodirecteur Jolanda van Kessel van De Leijgraaf. 

Het besluit is met name van belang voor aankomende studenten die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt. “Een stage- en baanzekerheid moeten ervoor zorgen dat meer studenten kiezen voor een opleiding in zorg- en welzijn bij De Leijgraaf”, benadrukt Van Kessel.

Regionaal Actieplan
De baangarantie maakt onderdeel uit van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Noordoost-Brabant. De actieplannen worden opgesteld door scholen, zorginstellingen en andere organisaties die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Transvorm. ROC De Leijgraaf maakt ook deel uit van dit samenwerkingsverband. In het RAAT worden ambities geformuleerd om de personele tekorten binnen de sector zorg en welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. De ambities worden uitgewerkt in concrete acties en afspraken die controleerbaar en meetbaar zijn.
Naast de baangarantie bevat het RAAT veel meer ambities en concrete acties. Deze worden nader uitgewerkt en in juni 2018 gepresenteerd.

Overig nieuws
Laboratoriumschool feestelijk geopend

16 November 2018

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst. Gemoderniseerd"De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit", vertelt Marieke…

› Lees verder

Schoolkosten mbo

16 November 2018

Op 10 juli heeft de minister OCW een brief gestuurd naar de Tweede Kamer met als doel om nadere duidelijkheid te verschaffen over de regels omtrent schoolkosten in het mbo. Deze brief is ook in verschillende media onder de aandacht gebracht met als gevolg dat er veel vragen leven bij ouders en studenten over de schoolkosten. De nieuwe regels omtrent schoolkosten zijn van toepassing vanaf schooljaar 2019-2020. Het komende…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  Dec

  Kerstvakantie

 • 27

  Jan

  Open Dag 27 januari

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie

 • 14

  Mar

  Open avond 14 maart

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.