Studenten zorg- en welzijn bij De Leijgraaf kunnen rekenen op baangarantie

18 January 2019

Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding (niveau 3 of hoger) bij ROC de Leijgraaf, kunnen rekenen op een baan. Deze baangarantie is donderdag 18 april vastgesteld tijdens het bestuurlijk overleg van zorg- en welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant. De baangarantie geldt voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. “Studenten kunnen daarbij ook nog rekenen op een stagegarantie. Iedereen is tijdens zijn of haar studie dus verzekerd van een stageplek”, vertelt regiodirecteur Jolanda van Kessel van De Leijgraaf. 

Het besluit is met name van belang voor aankomende studenten die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt. “Een stage- en baanzekerheid moeten ervoor zorgen dat meer studenten kiezen voor een opleiding in zorg- en welzijn bij De Leijgraaf”, benadrukt Van Kessel.

Regionaal Actieplan
De baangarantie maakt onderdeel uit van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Noordoost-Brabant. De actieplannen worden opgesteld door scholen, zorginstellingen en andere organisaties die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Transvorm. ROC De Leijgraaf maakt ook deel uit van dit samenwerkingsverband. In het RAAT worden ambities geformuleerd om de personele tekorten binnen de sector zorg en welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. De ambities worden uitgewerkt in concrete acties en afspraken die controleerbaar en meetbaar zijn.
Naast de baangarantie bevat het RAAT veel meer ambities en concrete acties. Deze worden nader uitgewerkt en in juni 2018 gepresenteerd.

Overig nieuws
Topopleidingen 2019

18 January 2019

Vandaag, dinsdag 18 december 2018, is de jaarlijkse Keuzegids Mbo weer verschenen. In de Keuzegids Mbo 2019 staat veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Heeft een opleiding in de Keuzegids Mbo een totaalscore van meer dan 74 punten in de tabel "de beste Mbo-opleidingen"? Dan is de opleiding een topopleiding, dit betekent dat de opleiding tot de beste van Nederland behoort. Dit jaar mogen vier ROC de Leijgraaf…

› Lees verder

Laboratoriumschool feestelijk geopend

18 January 2019

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst. Gemoderniseerd"De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit", vertelt Marieke…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Jan

  Open Dag 27 januari

  https://www.leijgraaf.nl/opendag

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie

 • 14

  Mar

  Open avond 14 maart

 • 19

  Apr

  Goede Vrijdag

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.