Studenten zorg- en welzijn bij De Leijgraaf kunnen rekenen op baangarantie

Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding (niveau 3 of hoger) bij ROC de Leijgraaf, kunnen rekenen op een baan. Deze baangarantie is donderdag 18 april vastgesteld tijdens het bestuurlijk overleg van zorg- en welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant. De baangarantie geldt voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. “Studenten kunnen daarbij ook nog rekenen op een stagegarantie. Iedereen is tijdens zijn of haar studie dus verzekerd van een stageplek”, vertelt regiodirecteur Jolanda van Kessel van De Leijgraaf. 

Het besluit is met name van belang voor aankomende studenten die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt. “Een stage- en baanzekerheid moeten ervoor zorgen dat meer studenten kiezen voor een opleiding in zorg- en welzijn bij De Leijgraaf”, benadrukt Van Kessel.

Regionaal Actieplan
De baangarantie maakt onderdeel uit van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Noordoost-Brabant. De actieplannen worden opgesteld door scholen, zorginstellingen en andere organisaties die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Transvorm. ROC De Leijgraaf maakt ook deel uit van dit samenwerkingsverband. In het RAAT worden ambities geformuleerd om de personele tekorten binnen de sector zorg en welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. De ambities worden uitgewerkt in concrete acties en afspraken die controleerbaar en meetbaar zijn.
Naast de baangarantie bevat het RAAT veel meer ambities en concrete acties. Deze worden nader uitgewerkt en in juni 2018 gepresenteerd.

Overig nieuws
Stairs Run: de stadiontrappen op en af voor KiKa

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op vrijdag 25 mei de Stairs Run, een sportief evenement in het stadion van FC Oss met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Deelnemers worden uitgedaagd om 528 maal, ruim drieduizend of zelfs 5.280 keer de treden van de trappen in het stadion op en af te rennen. “Ben je sportief en doe je graag iets voor het goede doel? Doe dan 25 mei zeker mee aan de Stairs Run”,…

› Lees verder

Studente Elke de Jong speelt met Theatergroep Trots voor scholieren in Oss, Veghel, Cuijk en Uden

Theatergroep Trots brengt in juni voor studenten en medewerkers van De Leijgraaf en scholieren van middelbare scholen uit de regio weer een twaalftal voorstellingen op de planken van de theaters in Oss, Veghel, Cuijk en Uden. In ‘Code Z’ (De kracht van de generatie) komen actuele onderwerpen en alledaagse problematiek uitgebreid aan bod. Eén van de hoofdrolspeelsters is Elke de Jong. “Code Z is een zeer herkenbare…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 12

  jun

  Open avond 12 juni

 • 15

  jun

  Suikerfeest

 • 16

  jul

  Zomervakantie

› Kalender