Studenten zorg- en welzijn bij De Leijgraaf kunnen rekenen op baangarantie

21 september 2018

Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding (niveau 3 of hoger) bij ROC de Leijgraaf, kunnen rekenen op een baan. Deze baangarantie is donderdag 18 april vastgesteld tijdens het bestuurlijk overleg van zorg- en welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant. De baangarantie geldt voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. “Studenten kunnen daarbij ook nog rekenen op een stagegarantie. Iedereen is tijdens zijn of haar studie dus verzekerd van een stageplek”, vertelt regiodirecteur Jolanda van Kessel van De Leijgraaf. 

Het besluit is met name van belang voor aankomende studenten die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt. “Een stage- en baanzekerheid moeten ervoor zorgen dat meer studenten kiezen voor een opleiding in zorg- en welzijn bij De Leijgraaf”, benadrukt Van Kessel.

Regionaal Actieplan
De baangarantie maakt onderdeel uit van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Noordoost-Brabant. De actieplannen worden opgesteld door scholen, zorginstellingen en andere organisaties die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Transvorm. ROC De Leijgraaf maakt ook deel uit van dit samenwerkingsverband. In het RAAT worden ambities geformuleerd om de personele tekorten binnen de sector zorg en welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. De ambities worden uitgewerkt in concrete acties en afspraken die controleerbaar en meetbaar zijn.
Naast de baangarantie bevat het RAAT veel meer ambities en concrete acties. Deze worden nader uitgewerkt en in juni 2018 gepresenteerd.

Overig nieuws
Schoolkosten mbo

21 september 2018

Op 10 juli heeft de minister OCW een brief gestuurd naar de Tweede Kamer met als doel om nadere duidelijkheid te verschaffen over de regels omtrent schoolkosten in het mbo. Deze brief is ook in verschillende media onder de aandacht gebracht met als gevolg dat er veel vragen leven bij ouders en studenten over de schoolkosten. De nieuwe regels omtrent schoolkosten zijn van toepassing vanaf schooljaar 2019-2020. Het komende…

› Lees verder

iXtruck: techniek op wielen

21 september 2018

ROC de Leijgraaf heeft er een opvallend leslokaal bij: de iXtruck. Dit is een speciale truck om mensen op locatie kennis te laten maken met de technologieën van de toekomst. Daarmee is de iXtruck een mobiel verlengstuk van het iXperium, een inspiratieruimte op het gebied van ICT, media en technologie in de Osse vestiging van De Leijgraaf. Het iXperium is dé plek waar mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven zich kunnen…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 15

  okt

  Herfstvakantie

 • 16

  nov

  Open Dag 16 november

  https://www.leijgraaf.nl/opendag

 • 24

  dec

  Kerstvakantie

 • 27

  jan

  Open Dag 27 januari

› Kalender