Project Dienstverlening voor statushouders genomineerd voor 'Best Practice 2017'

19 januari 2018

Het project Dienstverlening voor statushouders van ROC de Leijgraaf is genomineerd voor de verkiezing 'Best Practice 2017'. Het project is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, negen gemeenten in Noordoost-Brabant, CSU en Seiso Opleidingen en één van de vier genomineerden die kans maken op deze award. Op 25 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bij dit project volgen stathushouders een workshop en krijgen zij voorlichting over een beroep in de dienstverlening (food, schoonmaak, catering). Vervolgens worden zij proefgeplaatst bij een bedrijf, in dit geval CSU, waar zij na een positief intakegesprek een betaalde leerwerkplek van 15 tot 28 uur krijgen. Naast hun baan volgen zij de BBL-opleiding Entree Dienstverlening bij De Leijgraaf. Speciaal voor de statushouders heeft Seiso Opleidingen vaktaal voor de schoonmaakbranche ontwikkeld. "In samenwerking met bedrijven en gemeenten weten we veel kansen te creëren voor statushouders", aldus projectleider Ria Swinkels namens De Leijgraaf en de gemeenten.

Stemmen
Het project Dienstverlening is dus genomineerd voor de 'Best Pracice 2017' (code verantwoordelijk marktgedrag schoonmaakbranche), die 25 januari wordt uitgereikt tijdens de vakbeurs Facilitair in de Jaarbeurs te Utrecht. Van de vier genomineerden zijn onlangs films gemaakt die getoond worden tijdens de uitreiking van de award. Vanaf vrijdag 22 december is ook een trailer van deze films beschikbaar die gebruikt wordt voor de internetstemming die vanaf die dag wordt opengesteld.

Overig nieuws
Extra support voor Stichting Kookmaatjes

19 januari 2018

Ook in 2018 kunnen ongeveer 1000 basisschoolleerlingen en leerlingen van het speciaal onderwijs Kookmaatjes-lessen volgen op locatie Hooghuis de Singel in Oss. Dit is mogelijk dankzij een bijdrage van 9.450 euro van Rabobank Oss Bernheze. Kookmaatjes wordt door ROC de Leijgraaf ondersteund met stagiaires van de opleiding Food & Hospitality. Kookmaatjes heeft de afgelopen jaren aangetoond een bijzonder project te zijn…

› Lees verder

Kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud' in Veghel, Oss en Cuijk zeer geslaagd

19 januari 2018

Het kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud', dat dinsdag door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca van ROC de Leijgraaf werd gehouden, gaat als zeer geslaagd de boeken in. Tientallen ouderen maakten gebruik van de mogelijkheid om op de scholen in Veghel, Oss en Cuijk mee te doen aan de vele activiteiten en workshops en/of te genieten van een gezamenlijke kerstlunch. Het aanbod aan workshops en…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

› Kalender