ROC de Leijgraaf besteedt uitgebreid aandacht aan burgerschap en brengt UNESCO-magazine uit

13 december 2017

ROC de Leijgraaf stond dinsdag 21 november uitgebreid stil bij het thema 'Burgerschap' door middel van een kennisdelingsdag voor alle medewerkers en docenten in Oss. Deze kennisdelingsdag viel samen met het eerste lustrum van De Leijgraaf als UNESCO-school. In dat kader heeft De Leijgraaf ook een speciaal UNESCO-magazine uitgebracht.

In het magazine staan acht persoonlijke verhalen die de impact van UNESCO op onze school en onderwijs benadrukken. "Binnen en buiten ons reguliere onderwijs zijn wij actief met de vier thema's van UNESCO: vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap en duurzaamheid", vertelt Edwin Brussen namens het UNESCO-team van De Leijgraaf. "Het gaat er vooral om dat we studenten laten inzien dat ze ertoe doen. Daarnaast dagen we ze uit om verantwoordelijkheid te nemen in het nastreven van een betere samenleving. De wijze waarop we invulling geven aan deze thema's zorgt voor schitterende verhalen. ROC de Leijgraaf is zoveel meer dan een diplomafabriek. Aan de hand van de bijzondere UNESCO-verhalen in dit magazine zullen onze medewerkers dat zelf ontdekken."

Uitreiking eerste exemplaar
Medewerkers en docenten konden tijdens de kennisdelingsdag over burgerschap deelnemen aan meer dan 35 workshops over het thema burgerschap. Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf, reikte bij de aftrap van de kennisdelingsdag het eerste exemplaar van het UNESCO-magazine uit aan Marieke Brugman (Beleidscoördinator Onderwijs van UNESCO Nederland), Alet van Leeuwen (projectleider Burgerschap in het MBO van de MBO-raad) en wethouder Gé Wagemakers van de gemeente Oss. Alle deelnemers aan de kennisdelingsdag hebben het UNESCO-magazine ontvangen.

Klik hier om het UNESCO-magazine digitaal te lezen.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur voor studenten

13 december 2017

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.  Het…

› Lees verder

Gratis kerstevent 'Jong ontmoet (G)oud' voor ouderen

13 december 2017

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op dinsdag 19 december het kerstevent ‘Jong ontmoet (G)oud’. Ouderen zijn die dag welkom op de schoolvestigingen in Veghel, Oss en Cuijk voor deelname aan één van de vele activiteiten en workshops. Alle activiteiten en workshops worden georganiseerd en begeleid door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca. Er is muziek en voor een hapje en een drankje…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

› Kalender