'Beursvloer Meierijstad' bij De Leijgraaf in Veghel met 125 matches zeer geslaagd

22 February 2019

Bij ROC de Leijgraaf (locatie Veghel) heeft afgelopen dinsdag het regionale event 'Beursvloer Meierijstad' plaatsgevonden. Op een Maatschappelijke Beursvloer ontmoeten gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen, serviceclubs en maatschappelijke organisaties elkaar. Alles bij elkaar zijn er 125 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 257.466 euro.

De Beursvloer is er voor bedrijven en serviceclubs die een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan de (lokale) samenleving waarvan zij deel uitmaken. Én de Beursvloer is er voor instellingen, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen. Op de Muntelaar waren 31 bedrijven (zoals Jumbo, Vander Lande, Rabobank) aanwezig en 52 maatschappelijke organisaties (zoals ONS Welzijn, Dichterbij, Bibliotheek). Zij werden vertegenwoordigd door zo'n 200 mensen.

Gastheer
ROC de Leijgraaf was gastheer en onze collega's van Facilitair en LeijThuis hebben samen met studenten en docenten van Maatschappelijke Zorg, Accountmanagement en Niveau2+ Facilitair hard gewerkt om van deze dag een succes te maken. De studenten hebben zich ook ingezet om bij de bedrijven voor LeijHuis en LeijThuis materialen te verwerven. Het is ze gelukt om diverse matches te maken, onder meer voor twee laptops, fietsen, T-shirts, voedingsmiddelen en een concert van de harmonie voor de doelgroep van LeijHuis en ONS Welzijn.
Ook hebben ze bij maatschappelijke organisaties en bedrijven LeijHuis en LeijThuis onder de aandacht gebracht en zijn zij in gesprek gegaan om mooie opdrachten binnen te krijgen voor onze leerlingen. "Alles bij elkaar een heel succesvolle middag waar alle deelnemende organisaties en wijzelf met trots op terugkijken", benadrukt Karin Steenbergen van De Leijgraaf.

Succesvol
Voorzitter van Stichting Maatschappelijke Beursvloer Meierijstad en directeur van Welzijn de Meierij, Trix Cloosterman, weet waarom een Beursvloer snel leidt tot succes: "In de eerste plaats ontmoeten de deelnemers van de Beursvloer elkaar in een positieve ambiance en zijn ze heel bewust naar ROC De Leijgraaf gekomen om iets voor elkaar te betekenen. Bedrijven willen betrokken zijn bij het Meierijse en werken aan hun naamsbekendheid. Maatschappelijke organisaties worden steeds ondernemender om hun organisatiedoelen te bereiken. Veel meer vanuit hun eigen kracht en minder vanuit subsidies zoals vroeger. En zo ontstaat een geweldig speelveld waar iets voor elkaar betekenen op basis van win-win heel normaal is. Het aantal deelnemers en matches spreekt voor zich."

Zichtbaar
Een maand na het evenement neemt de beursvloerorganisatie contact op met de matchende partijen met de vraag of er al contact is geweest met elkaar. Is men misschien al voor elkaar aan de slag gegaan? Zo ja, dan vraagt de beursvloerorganisatie om dit zichtbaar te maken, bijvoorbeeld door een verslag, foto of video in te sturen. Deze worden vervolgens geplaatst op www.beursvloermeierijstad.nl. Op deze manier kunnen alle betrokkenen en geïnteresseerden de uitvoer van de 125 matches volgen. "Belangrijk", vindt de beursvloerorganisatie, "want zo weten we of de matches ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en het stimuleert om een volgende editie weer tot een groot aantal matches te komen."


Wethouder Eus Witlox bezegelt een match met wuppies. (foto's: Nelleke Zomer-Post)


Hoekvrouw Gonnie Smulders (Ons Welzijn) is druk met het controleren van een matchformulier.

Overig nieuws
‘Samen Wel Thuis’ moet groeiende ondersteuningsvraag beantwoorden

22 February 2019

Het aantal mensen met een ondersteuningsvraag neemt hard toe. Vooral zelfstandig wonende ouderen raken geïsoleerd en voelen zich eenzaam. Maar eenzaamheid neemt onder alle leeftijden toe. Om dit groeiende maatschappelijke probleem beter aan te pakken, slaan tien partijen in Meierijstad de handen ineen. Vandaag tekenden ze hiervoor de samenwerkingsovereenkomst 'Samen Wel Thuis'. 'Samen Wel Thuis' is een samenwerking van de…

› Lees verder

INTERREG-project Dynamic Borders en ROC de Leijgraaf slaan de handen in een

22 February 2019

Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes Dynamic Borders-gemeenten gezamenlijk de trots en kwaliteit van de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie
 • 14

  Mar

 • 19

  Apr

  Goede Vrijdag
 • 22

  Apr

  Tweede Paasdag

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.