“Bijzondere” tafeltennistafel geplaatst op Euterpelaan!

Afgelopen zondag is tijdens de Open Dag een bijzonder 3D-geprint object onthuld. Vaak worden er kleine onderdelen voor machines geprint, dit keer was het een iets groter object. Een tafeltennistafel, 3D-geprint in twee delen, Ping en Pong.

Het ontwerp van deze tafel kwam van Bouwkunde bol 4 –leerling Peter van Kreij van ROC de Leijgraaf. Hij maakte het ontwerp tijdens een ontwerpwedstrijd voor 3D betonprinten door CyBe Construction in Dome X te Oss. Om het gewicht te reduceren heeft Peter samen met een begeleidend ontwerper gekozen voor een hol ontwerp. Zo is de tafeltennistafel makkelijker te transporteren en wordt er geen materiaal teveel besteed. Dat er veel toepassingen met 3D-printen zijn, hebben onze leerlingen goed laten zien tijdens de wedstrijd.

Samen met CyBe Construction is dit bijzondere project geproduceerd. CyBe Construction ontwikkelt en past al een poos het 3D betonprinten toe in zowel binnen- als buitenland. Wat ook bijzonder is aan dit project, is dat het voortgekomen is uit een recent gestarte samenwerking voor lange termijn tussen onderwijs en bedrijfsleven waarbij op dit moment bedrijven al zo’n dertig gastlessen verzorgen in de opleiding Bouwkunde BOL4 van ROC de Leijgraaf.

Onderwijs maken we samen!

 

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf en Van den Broek Systemen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Veghel – Op dinsdag 2 mei is er een langdurige samenwerking tussen Van den Broek Systemen en ROC de Leijgraaf op het gebied van zorgtechnologie gestart. In de komende periode wordt er in samenwerking een hoogtechnologische domotica-leeromgeving ontwikkeld. Door deze samenwerking aan te gaan, is De Leijgraaf in staat om jongeren op te leiden met de nieuwste technieken gericht op zorgtechnologie.  Buiten de…

› Lees verder

Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  mei

  Hemelvaart

 • 05

  jun

  2e Pinksterdag

 • 15

  jun

  Open Avond juni

  Ben je op zoek naar meer…

 • 25

  jun

  Suikerfeest

› Kalender