Brabant neemt voortouw met innovatie in voedselketen

19 juli 2017

Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zoge-naamde 'Brabantse Keukens' werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit gebeurt in het kader van We Are Food 2018.

Dit betekent de start van een voor Nederland uniek initiatief: 2018 bestaat tien maanden lang uit een podium voor innovaties in de wereld van voedsel en gastvrijheid. "Deze plannen komen van de ondernemende Brabanders zelf. We zetten hiermee concrete stappen naar een duurza-mer Brabant', aldus gedeputeerde Anne-Marie Spierings.

De ideeën beslaan een breed spectrum: van het voorkomen van voedselverspilling tot gezond en innovatief en beter eten op scholen, in ziekenhuizen en tijdens festivals. Er zijn tien Brabantse Keukens benoemd met ieder een KeukenChef die onder meer de beschikking krijgt over startgeld en ondersteuning door een expert zodat 'hun' Keuken naar een hoger niveau getild kan worden. In 2018 - als Brabant Europese Regio voor Gastronomie is - staan de tien Keukens elk een maand lang volop in de spotlights.

Klik hier voor meer informatie over de Keukens.

De bijna 90 inzendingen die niet direct gekozen zijn, sluiten goed aan bij tien gekozen thema's. Zij worden dan ook uitgenodigd om mee te doen in één van de tien Keukens.
Tijdens de Dutch Agri Food Week medio oktober presenteren de tien teams hun plannen aan het grote publiek. Dan zal duidelijk zijn hoeveel ondernemers daadwerkelijk een rol gaan spelen in We Are Food en op welke wijze zij hun plannen klaar hebben gestoomd voor 2018.

Juryvoorzitter Hans Steenbergen: "We zijn overdonderd door het enthousiasme en de creativi-teit. Brabant heeft zichzelf bewezen: ondernemerschap en het verduurzamen van de voedsel-keten gaan hand in hand. Dit bewijst dat Brabant het verschil kan maken met een nieuwe voed-selagenda".

De jury bestond uit Hans Steenbergen (voorzitter, Food Inspiration), Marian Wagemakers (Dal-co), Annelies Hermsen (Food designer), Jan Dirk van der Voort (Remeker Kaas), Joks Janssen (Brabant Kennis) en Hanna Polman (Unilever).

Over We Are Food
Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. De provincie Noord-Brabant en Agri-Food Capital zijn initiatiefnemers van We Are Food en lid van een netwerk van Europese regio's die het thema gastronomie en duurzaam en gezond eten op de internationale agenda willen zet-ten. Ook de regio's West-Brabant en Hart van Brabant werken mee aan We Are Food.

 

 

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw

19 juli 2017

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten in september met een nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaatspersoneel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. De cursus sluit tevens naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017…

› Lees verder

ROC de Leijgraaf en Van den Broek Systemen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

19 juli 2017

Veghel – Op dinsdag 2 mei is er een langdurige samenwerking tussen Van den Broek Systemen en ROC de Leijgraaf op het gebied van zorgtechnologie gestart. In de komende periode wordt er in samenwerking een hoogtechnologische domotica-leeromgeving ontwikkeld. Door deze samenwerking aan te gaan, is De Leijgraaf in staat om jongeren op te leiden met de nieuwste technieken gericht op zorgtechnologie.  Buiten de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 13

  jul

  Bevrijdingsdag

 • 17

  jul

  Zomervakantie

 • 16

  okt

  Herfstvakantie

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

› Kalender