ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar starten campagne over geld

In Oss is deze week de campagne ‘Spaar je geld!’ van start gegaan. De campagne is een initiatief van ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar, in samenwerking met SchuldHulpMaatje. De organisaties willen jongeren bewust maken van het belang van geld en ze laagdrempelige tools geven om zelf aan de slag te gaan met geldzaken.

De leerlingen van De Leijgraaf kunnen op school informatie vinden over MoneyFit.nl, een website met allerlei korte artikelen over geldzaken. Bijvoorbeeld met betrekking tot (bij)banen, studeren en vrije tijd. Daarnaast krijgen alle docenten een informatiepakket, waarmee ze lessen kunnen verzorgen. De leerlingen gaan in de klas aan de slag met zogenoemde Dilemmakaarten. De kaarten leggen een keuze voor op het gebied van geld. Hierover doorpraten stimuleert jongeren om na te denken over vragen rond geld.

Jongeren en geld
Hoewel geldproblemen en schulden in Nederland veel voorkomen, is dit onder jongeren niet altijd zichtbaar. Het komt echter steeds vaker voor. Zeker 12% van de 18- t/m 27‐jarigen heeft te maken met openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar of internet‐/mobiele telefoonprovider, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst t.g.v. tekort aan geld. SchuldHulpMaatje wil schulden bij jongeren oplossen en beter nog: voorkomen. Hiervoor is een speciale jongerenaanpak ontwikkeld: MoneyFit.

MoneyFit
Het portal MoneyFit.nl bereikt jongeren online, geeft laagdrempelige en activerende informatie en biedt de mogelijkheid om heel makkelijk een vraag te stellen. Als jongeren belangrijke geldvragen of financiële problemen hebben, kunnen ze ook één op één begeleid worden door een MoneyFit-maatje, een speciaal opgeleide vrijwilliger.

Overig nieuws
De opschoondag bij ICTO in Cuijk, Oss en Veghel weer succesvol!

In het kader van het keuzedeel Duurzaamheid hebben studenten ICTO van de locaties Cuijk, Oss en Veghel op woensdag 14 maart meegedaan aan de opschoondag: Een jaarlijkse actie (en vooral traditie in Cuijk) in maart om het zwerfafval in de wijken rond ROC de Leijgraaf op de 3 locaties op te ruimen. Op alle drie de locaties waren de wethouders met duurzaamheid in hun portefeuille uitgenodigd om de aftrap te doen van deze dag. In…

› Lees verder

Medewerkers en studenten De Leijgraaf doen mee aan NLdoet in Veghel

Medewerkers en studenten van de opleiding Financiële en Secretariële Beroepen van ROC de Leijgraaf nemen vrijdag 9 maart deel aan NLdoet. Bij het AAtrium in Veghel gaan zij samen met bewoners activiteiten organiseren. Bij het Pieter Brueghelhuis gaan zij klussen in de tuin. De medewerkers en studenten gaan in het AAtrium appelflappen bakken en gezelligheid creëren op de pg-afdeling. Ook maken zij een wandeling met bewoners…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

 • 02

  apr

  Tweede Paasdag

 • 27

  apr

  Koningsdag

› Kalender