ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw

19 juli 2017

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten in september met een nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaatspersoneel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. De cursus sluit tevens naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017 zullen de eerste EPS-monteurs worden opgeleid.

Dat de cursus een gouden zet is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. De eerste cursus zit vol, maar uiteraard kunnen geïnteresseerden zich nu al inschrijven voor de volgende cursus. "De bouw krijgt gelukkig steeds meer aandacht voor zaken als circulair bouwen, faalkostenreductie en All-electric bouwen en wonen", weet Ben Verstraten van Q-vention.
"De cursus die wij gezamenlijk voor Q-vention aanbieden is primair gericht op het nieuwe bouwonderwijs", vertelt Peter Postma van Bouwmensen Oss. "We weten dat er behoefte is aan kwaliteit in de sector bouw, maar vaak gaan bouwbedrijven er vanuit dat zij dat zelf wel goed in de vingers hebben. Het is juist noodzakelijk om aanvullende nieuwe vaardigheden te leren. De soft skills zijn daarbij van grote waarde."

Toepassen op de eigen praktijk
De cursus , die aangeboden wordt in samenwerking met Bouwmensen Oss en Q-vention, speelt in op de actualiteit van de deelnemers en bouwonderwijs. Het biedt de bouwprofessional een solide basis tot Monteur EPS woningbouw. In de cursus nemen ook sociale vaardigheden een prominente plek in. De cursist leert beter communiceren om het werk beter te kunnen uitvoeren en de juiste analyse te maken die het beste past bij de opdracht. "De cursisten die de cursus volgen, hebben meestal een vakdiploma timmeren of een diploma dat hieraan gelijk staat. Het gaat om mensen die al jaren in projecten werken en een volgende stap willen maken", weet Edwin Brussen, directeur Techniek & samenleving van ROC de Leijgraaf. "Je ziet dat er behoefte is aan een plek waar de basis nog een keer wordt uitgelegd. Wij verdiepen alles en passen het toe op de eigen praktijk van de cursisten. Het gaat immers om mensen die al veel ervaring hebben."

Aantoonbare waardecreatie
Q-vention verwacht dat de cursus én de kennis van de cursisten de komende jaren blijven groeien. "Persoonlijke ontwikkeling stopt niet na de een cursus", onderstreept Verstraten, "daarom houden we mensen betrokken door learning communities. Ook organiseren we herhalingsdagen en netwerkbijeenkomsten met gastsprekers. Kortom, EPS-woningbouw is dé toekomst voor betrokken bouwers."

Overig nieuws
Brabant neemt voortouw met innovatie in voedselketen

19 juli 2017

Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zoge-naamde 'Brabantse Keukens' werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit gebeurt in het kader van We Are Food 2018. Dit betekent de start van een voor Nederland uniek initiatief:…

› Lees verder

ROC de Leijgraaf en Van den Broek Systemen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

19 juli 2017

Veghel – Op dinsdag 2 mei is er een langdurige samenwerking tussen Van den Broek Systemen en ROC de Leijgraaf op het gebied van zorgtechnologie gestart. In de komende periode wordt er in samenwerking een hoogtechnologische domotica-leeromgeving ontwikkeld. Door deze samenwerking aan te gaan, is De Leijgraaf in staat om jongeren op te leiden met de nieuwste technieken gericht op zorgtechnologie.  Buiten de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 13

  jul

  Bevrijdingsdag

 • 17

  jul

  Zomervakantie

 • 16

  okt

  Herfstvakantie

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

› Kalender