ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel naar 'EK voor beroepen' in Zweden

17 januari 2017

ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel uit Sint Hubert mag naar EuroSkills 2016 in Gothenburg (Zweden). De nationaal kampioen ICT-beheerder vertrekt op dinsdag 29 november naar het 'EK voor beroepen' in Zweden. 

Rik vertegenwoordigt Nederland tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt. Hij is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij een succesvolle carrière", vertelt Rik over zijn deelname.

Ruim 500 deelnemers
In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Info: www.euroskills-team.nl.

Overig nieuws
Keuzegids 2017: Vijf topopleidingen op De Leijgraaf!

17 januari 2017

  Vandaag, op dinsdag 13 december, is de jaarlijkse Keuzegids weer uitgekomen. Deze gids biedt vergelijkingen tussen verschillende vakgebieden, die als opleidingen binnen het mbo aangeboden worden. Daarnaast staat er in de Keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Scoort een opleiding 75 punten of meer, dan is dit een ‘Topopleiding’.  Binnen ROC de Leijgraaf zijn er vijf opleidingen die dit predicaat…

› Lees verder

Docent Jeroen van de Heuvel in actie tijdens de EuroSkills

17 januari 2017

Hij maakt momenteel als internationaal expert lange dagen, maar dat weegt niet op tegen de schat aan ervaring die het hem oplevert. Jeroen van de Heuvel, docent Koken bij ROC de Leijgraaf, heeft het beslist naar zijn zin op EuroSkills 2016. Je eerste keer als expert toch?'Voor het mbo wel ja. Een jaar of zeven geleden deed ik als expert mee aan wedstrijden voor het vmbo. Superleuk om te doen! Vorig jaar werd ik gevraagd om de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

› Kalender