ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel naar 'EK voor beroepen' in Zweden

24 februari 2017

ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel uit Sint Hubert mag naar EuroSkills 2016 in Gothenburg (Zweden). De nationaal kampioen ICT-beheerder vertrekt op dinsdag 29 november naar het 'EK voor beroepen' in Zweden. 

Rik vertegenwoordigt Nederland tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt. Hij is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij een succesvolle carrière", vertelt Rik over zijn deelname.

Ruim 500 deelnemers
In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Info: www.euroskills-team.nl.

Overig nieuws
Bijzondere tafeltennistafel geplaatst op Euterpelaan!

24 februari 2017

Afgelopen zondag is tijdens de Open Dag een bijzonder 3D-geprint object onthuld. Vaak worden er kleine onderdelen voor machines geprint, dit keer was het een iets groter object. Een tafeltennistafel, 3D-geprint in twee delen, Ping en Pong. Het ontwerp van deze tafel kwam van Bouwkunde bol 4 –leerling Peter van Kreij van ROC de Leijgraaf. Hij maakte het ontwerp tijdens een ontwerpwedstrijd voor 3D betonprinten door CyBe…

› Lees verder

Skills Finalist Rik in het zonnetje gezet

24 februari 2017

Oss - ROC de Leijgraaf ICT leerling Rik van de Wiel heeft enkele weken geleden deelgenomen aan de wereld vakwedstrijden in Gothenburg. Met een twaalfde plek in het Wereld Kampioenschap heeft Rik dit Skills avontuur verdienstelijk afgesloten. Al deze inspanningen verdienden nog een persoonlijke felicitatie. Op vrijdag 3 februari heeft het team ICT Rik nog een laatste keer in het zonnetje gezet. Met lovende woorden van…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 29

  mrt

  Open Avond maart

  Ben je op zoek naar meer…

 • 14

  apr

  Goede Vrijdag

 • 17

  apr

  2e Paasdag

› Kalender