ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel naar 'EK voor beroepen' in Zweden

ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel uit Sint Hubert mag naar EuroSkills 2016 in Gothenburg (Zweden). De nationaal kampioen ICT-beheerder vertrekt op dinsdag 29 november naar het 'EK voor beroepen' in Zweden. 

Rik vertegenwoordigt Nederland tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt. Hij is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij een succesvolle carrière", vertelt Rik over zijn deelname.

Ruim 500 deelnemers
In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Info: www.euroskills-team.nl.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf en Van den Broek Systemen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Veghel – Op dinsdag 2 mei is er een langdurige samenwerking tussen Van den Broek Systemen en ROC de Leijgraaf op het gebied van zorgtechnologie gestart. In de komende periode wordt er in samenwerking een hoogtechnologische domotica-leeromgeving ontwikkeld. Door deze samenwerking aan te gaan, is De Leijgraaf in staat om jongeren op te leiden met de nieuwste technieken gericht op zorgtechnologie.  Buiten de…

› Lees verder

Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  mei

  Hemelvaart

 • 05

  jun

  2e Pinksterdag

 • 15

  jun

  Open Avond juni

  Ben je op zoek naar meer…

 • 25

  jun

  Suikerfeest

› Kalender