ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel naar 'EK voor beroepen' in Zweden

21 april 2017

ROC de Leijgraaf leerling Rik van de Wiel uit Sint Hubert mag naar EuroSkills 2016 in Gothenburg (Zweden). De nationaal kampioen ICT-beheerder vertrekt op dinsdag 29 november naar het 'EK voor beroepen' in Zweden. 

Rik vertegenwoordigt Nederland tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt. Hij is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij een succesvolle carrière", vertelt Rik over zijn deelname.

Ruim 500 deelnemers
In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Info: www.euroskills-team.nl.

Overig nieuws
Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

21 april 2017

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35…

› Lees verder

Leerlingen ICT, Techniek en Zorg denken mee over innovatief onderwijs

21 april 2017

OSS – Op dinsdag 21 maart ontmoetten leerlingen van verschillende opleidingen elkaar in het iXperium in Oss. Het doel? Meedenken over nieuw onderwijs waarin de combinatie wordt gemaakt tussen Zorg, Technologie en innovatie.  Vrijwel aan het begin van deze bijeenkomst werd meteen goed duidelijk waarom deze combinatie zo hard nodig is. Deze leerlingen spreken nog niet dezelfde vaktaal. Dit terwijl de samenwerking tussen de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  apr

  Meivakantie

 • 27

  apr

  Koningsdag

 • 05

  mei

  Bevrijdingsdag

 • 25

  mei

  Hemelvaart

› Kalender