ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur en lesprogramma over armoedepreventie

19 januari 2018

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie. 

Het financieel spreekuur is niet alleen bedoeld voor jongeren met geldproblemen. Studenten kunnen er ook terecht met vragen over studiefinanciering of andere geldzaken. Het financieel spreekuur wordt vanaf 10 januari elke woensdagmiddag verzorgd door sociale raadslieden van Ons Welzijn, die studenten helpen met het maken van een schuldenoverzicht en betalingsachterstanden, maar hen ook adviseren over begrotingen maken, geld sparen of het regelen van financiën voor wie op kamers wil. Studenten met schulden kunnen anoniem terecht op het spreekuur.

MoneyWays
In Veghel wordt in het nieuwe kalenderjaar ook een begin gemaakt met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie onder jongeren. Het lesprogramma MoneyWays, ontwikkeld door Diversion en het Nibud, maakt geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar in schoolklassen door heel Nederland.

Beleid
Het financieel spreekuur was aanvankelijk een project van de gemeente Uden, Ons Welzijn en De Leijgraaf, maar gaat nu ook deel uitmaken van een pakket maatregelen dat de gemeente Meierijstad neemt tegen armoede. Zo krijgt de gemeente onder meer een armoedeambassadeur die zich fulltime gaat bezighouden met armoedebestrijding.

Overig nieuws
Extra support voor Stichting Kookmaatjes

19 januari 2018

Ook in 2018 kunnen ongeveer 1000 basisschoolleerlingen en leerlingen van het speciaal onderwijs Kookmaatjes-lessen volgen op locatie Hooghuis de Singel in Oss. Dit is mogelijk dankzij een bijdrage van 9.450 euro van Rabobank Oss Bernheze. Kookmaatjes wordt door ROC de Leijgraaf ondersteund met stagiaires van de opleiding Food & Hospitality. Kookmaatjes heeft de afgelopen jaren aangetoond een bijzonder project te zijn…

› Lees verder

Kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud' in Veghel, Oss en Cuijk zeer geslaagd

19 januari 2018

Het kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud', dat dinsdag door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca van ROC de Leijgraaf werd gehouden, gaat als zeer geslaagd de boeken in. Tientallen ouderen maakten gebruik van de mogelijkheid om op de scholen in Veghel, Oss en Cuijk mee te doen aan de vele activiteiten en workshops en/of te genieten van een gezamenlijke kerstlunch. Het aanbod aan workshops en…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

› Kalender