Keuzegids 2017: Vijf topopleidingen op De Leijgraaf!

19 juli 2017

 

Vandaag, op dinsdag 13 december, is de jaarlijkse Keuzegids weer uitgekomen. Deze gids biedt vergelijkingen tussen verschillende vakgebieden, die als opleidingen binnen het mbo aangeboden worden. Daarnaast staat er in de Keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Scoort een opleiding 75 punten of meer, dan is dit een ‘Topopleiding’. 

Binnen ROC de Leijgraaf zijn er vijf opleidingen die dit predicaat mogen dragen, te weten Publieke Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Verpleging, Gezondheidstechniek & Lab en Bouw. Een mooie prestatie, hier zijn we erg trots op!

De oordelen zijn gebaseerd op de landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over studiesucces. Opleidingen kunnen in elke ranglijst van de gids een totaalscore tussen 15 en 100 punten behalen. 

Hieronder vind je een analyse van alle opleidingen van ROC de Leijgraaf, ten opzichte van onze collega mbo-instellingen in de regio. 

 

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw

19 juli 2017

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten in september met een nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaatspersoneel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. De cursus sluit tevens naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017…

› Lees verder

Brabant neemt voortouw met innovatie in voedselketen

19 juli 2017

Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zoge-naamde 'Brabantse Keukens' werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit gebeurt in het kader van We Are Food 2018. Dit betekent de start van een voor Nederland uniek initiatief:…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 13

  jul

  Bevrijdingsdag

 • 17

  jul

  Zomervakantie

 • 16

  okt

  Herfstvakantie

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

› Kalender