Keuzegids 2017: Vijf topopleidingen op De Leijgraaf!

20 april 2017

 

Vandaag, op dinsdag 13 december, is de jaarlijkse Keuzegids weer uitgekomen. Deze gids biedt vergelijkingen tussen verschillende vakgebieden, die als opleidingen binnen het mbo aangeboden worden. Daarnaast staat er in de Keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Scoort een opleiding 75 punten of meer, dan is dit een ‘Topopleiding’. 

Binnen ROC de Leijgraaf zijn er vijf opleidingen die dit predicaat mogen dragen, te weten Publieke Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Verpleging, Gezondheidstechniek & Lab en Bouw. Een mooie prestatie, hier zijn we erg trots op!

De oordelen zijn gebaseerd op de landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over studiesucces. Opleidingen kunnen in elke ranglijst van de gids een totaalscore tussen 15 en 100 punten behalen. 

Hieronder vind je een analyse van alle opleidingen van ROC de Leijgraaf, ten opzichte van onze collega mbo-instellingen in de regio. 

 

Overig nieuws
Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

20 april 2017

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35…

› Lees verder

Leerlingen ICT, Techniek en Zorg denken mee over innovatief onderwijs

20 april 2017

OSS – Op dinsdag 21 maart ontmoetten leerlingen van verschillende opleidingen elkaar in het iXperium in Oss. Het doel? Meedenken over nieuw onderwijs waarin de combinatie wordt gemaakt tussen Zorg, Technologie en innovatie.  Vrijwel aan het begin van deze bijeenkomst werd meteen goed duidelijk waarom deze combinatie zo hard nodig is. Deze leerlingen spreken nog niet dezelfde vaktaal. Dit terwijl de samenwerking tussen de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  apr

  Meivakantie

 • 27

  apr

  Koningsdag

 • 05

  mei

  Bevrijdingsdag

 • 25

  mei

  Hemelvaart

› Kalender