Keuzegids 2017: Vijf topopleidingen op De Leijgraaf!

24 februari 2017

 

Vandaag, op dinsdag 13 december, is de jaarlijkse Keuzegids weer uitgekomen. Deze gids biedt vergelijkingen tussen verschillende vakgebieden, die als opleidingen binnen het mbo aangeboden worden. Daarnaast staat er in de Keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Scoort een opleiding 75 punten of meer, dan is dit een ‘Topopleiding’. 

Binnen ROC de Leijgraaf zijn er vijf opleidingen die dit predicaat mogen dragen, te weten Publieke Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Verpleging, Gezondheidstechniek & Lab en Bouw. Een mooie prestatie, hier zijn we erg trots op!

De oordelen zijn gebaseerd op de landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over studiesucces. Opleidingen kunnen in elke ranglijst van de gids een totaalscore tussen 15 en 100 punten behalen. 

Hieronder vind je een analyse van alle opleidingen van ROC de Leijgraaf, ten opzichte van onze collega mbo-instellingen in de regio. 

 

Overig nieuws
Bijzondere tafeltennistafel geplaatst op Euterpelaan!

24 februari 2017

Afgelopen zondag is tijdens de Open Dag een bijzonder 3D-geprint object onthuld. Vaak worden er kleine onderdelen voor machines geprint, dit keer was het een iets groter object. Een tafeltennistafel, 3D-geprint in twee delen, Ping en Pong. Het ontwerp van deze tafel kwam van Bouwkunde bol 4 –leerling Peter van Kreij van ROC de Leijgraaf. Hij maakte het ontwerp tijdens een ontwerpwedstrijd voor 3D betonprinten door CyBe…

› Lees verder

Skills Finalist Rik in het zonnetje gezet

24 februari 2017

Oss - ROC de Leijgraaf ICT leerling Rik van de Wiel heeft enkele weken geleden deelgenomen aan de wereld vakwedstrijden in Gothenburg. Met een twaalfde plek in het Wereld Kampioenschap heeft Rik dit Skills avontuur verdienstelijk afgesloten. Al deze inspanningen verdienden nog een persoonlijke felicitatie. Op vrijdag 3 februari heeft het team ICT Rik nog een laatste keer in het zonnetje gezet. Met lovende woorden van…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 29

  mrt

  Open Avond maart

  Ben je op zoek naar meer…

 • 14

  apr

  Goede Vrijdag

 • 17

  apr

  2e Paasdag

› Kalender