Extra support voor Stichting Kookmaatjes

19 januari 2018

Ook in 2018 kunnen ongeveer 1000 basisschoolleerlingen en leerlingen van het speciaal onderwijs Kookmaatjes-lessen volgen op locatie Hooghuis de Singel in Oss. Dit is mogelijk dankzij een bijdrage van 9.450 euro van Rabobank Oss Bernheze. Kookmaatjes wordt door ROC de Leijgraaf ondersteund met stagiaires van de opleiding Food & Hospitality.

Kookmaatjes heeft de afgelopen jaren aangetoond een bijzonder project te zijn waarbij basisschoolleerlingen vanaf 4 jaar elkaar vinden in het bereiden van voeding en leren waar ingrediënten vandaan komen en hoe ze te bereiden. Wat vooral bijzonder is dat zij dit leren van leerlingen uit het speciaal onderwijs zoals HUB Noord-Brabant en de hiervoor vermeldde locatie van Het Hooghuis.

Ondersteuning
Voor vele leerlingen uit het speciaal onderwijs zijn de rollen nu een keer omgedraaid en kunnen ze echt laten zien wat ze in hun mars hebben. Door de lessen van Kookmaatjes mee te maken ervaar je hoe bijzonder dit is, bijvoorbeeld ook voor de ouders die in de groepjes participeren. Kortom, een bijzondere samenwerking in het onderwijs waarbij veel scholen samenwerken en ook het bedrijfsleven kan aansluiten. Kookmaatje Jumbo van Bergen neemt de kosten voor de boodschappen voor de lessen al voor haar rekening. De lessen komen uit de koker van het Educatief Centrum de Maashorst. ROC de Leijgraaf ondersteunt met stagiaires van de opleiding Food & Hospitality. Een inbreng en samenwerking van diverse instanties en ondernemingen die het belang van deze activiteit met kennis en middelen fantastisch ondersteunen.

V.l.n.r.: Franka van Hulten (HUB Noordbrabant), Liesbeth Kayyal (bestuur Kookmaatjes), Ronald van Hinthum (directie Rabobank), Jeanne van Boekel (bestuur Kookmaatjes), Lissete van de Wijgert (ROC de Leijgraaf) en Karin van  Zandvoort (Hooghuis locatie de Singel)

 

 

 

Overig nieuws
Kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud' in Veghel, Oss en Cuijk zeer geslaagd

19 januari 2018

Het kerstevent 'Jong ontmoet (g)oud', dat dinsdag door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca van ROC de Leijgraaf werd gehouden, gaat als zeer geslaagd de boeken in. Tientallen ouderen maakten gebruik van de mogelijkheid om op de scholen in Veghel, Oss en Cuijk mee te doen aan de vele activiteiten en workshops en/of te genieten van een gezamenlijke kerstlunch. Het aanbod aan workshops en…

› Lees verder

Studenten De Leijgraaf halen vierduizend euro op voor 3FM-actie Serious Request

19 januari 2018

Studenten van ROC de Leijgraaf hebben vierduizend euro opgehaald voor Serious Request. Het geldbedrag werd maandagavond bekend gemaakt tijdens een speciaal 'Open Huis' op de leslocatie van Leijgraaf PIT in Uden, waar door de studenten en docenten van Leijgraaf PIT verschillende activiteiten werden gehouden om geld in te zamelen voor de jaarlijkse goede doelenactie van 3FM. De cheque zal woensdag 20 december naar het Glazen…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

› Kalender