Laboratoriumschool feestelijk geopend

27 July 2019

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst.

Gemoderniseerd
"De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit", vertelt Marieke Bouwmeester, onderwijsmanager Laboratoriumtechniek bij De Leijgraaf. "De inventaris in het vorige gebouw was namelijk al wat verouderd. Het nieuwe onderwijsgebouw in Cuijk hebben we volledig gestript en gemoderniseerd. Alle apparatuur voldoet nu aan de eisen van deze tijd. Bovendien hebben we nu meerdere theorielokalen, een extra laboratorium en een lab voor instrumentele analyse. Een stevige impuls voor de kwaliteit van ons onderwijs dus."

Baangarantie
De nieuwe laboratoriumschool biedt ruimte aan ruim honderd studenten. "Daarmee houden we ons onderwijs bewust kleinschalig", stelt Bouwmeester. "Bij De Leijgraaf hebben we aandacht voor elke student, met zoveel mogelijk individuele leertrajecten. Bovendien werken we zeer intensief samen met bedrijven in de regio. Daardoor kunnen we studenten gericht opleiden en dus optimaal klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Die aanpak zorgt ervoor dat onze studenten na de laboratoriumschool gegarandeerd een baan vinden. Of ze stromen probleemloos door naar het hbo."

Laboratoriumonderwijs
Laboratoriumonderwijs is bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen die het leuk vinden om mee te bouwen aan een veiligere, mooiere en betere wereld. Dat gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van medicijnen, vertelt Bouwmeester. "Alles wat je kunt bekijken of gebruiken, heeft ooit een lab gezien. Of het nu gaat over autolak, pizzasaus of grondstoffen voor medicijnen: elk product is ooit getest. Als lab-student bij De Leijgraaf ontdek je wat daarbij allemaal komt kijken. In ons moderne schoolgebouw in Cuijk, maar ook op locatie bij de bedrijven waarmee we samenwerken."

Overig nieuws
Toegewijde aanpak bedrijfsopleidingen

27 July 2019

Het (regionale) bedrijfsleven staat te springen om goed opgeleide en duurzaam inzetbare beroepsprofessionals. De Leijgraaf heeft hierin een belangrijke opdracht. Om bedrijven en instellingen verder te kunnen helpen met hun personele vraagstukken, kiest De Leijgraaf voor een toegewijde aanpak. Per direct is Berdine Heijmans aangesteld als manager bedrijfsopleidingen en draagt zij de eindverantwoordelijkheid voor alle nieuwe en…

› Lees verder

Partnerbedrijven investeren in scholingsfonds Smart Building

27 July 2019

De nieuwe opleiding Smart Building wordt deels gefinancierd door het bedrijfsleven. De bouwpartners van ROC de Leijgraaf zijn namelijk op zoek naar een nieuwe generatie jongeren die brede kennis en kunde hebben van de gebouwde omgeving. Om deze jongeren te stimuleren een toekomstgerichte bouwopleiding te kiezen investeren de bouwpartners graag in een scholingsfonds voor de nieuwe opleiding Smart Building. Goed nieuws dus voor…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.