Laboratoriumschool feestelijk geopend

21 February 2019

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst.

Gemoderniseerd
"De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit", vertelt Marieke Bouwmeester, onderwijsmanager Laboratoriumtechniek bij De Leijgraaf. "De inventaris in het vorige gebouw was namelijk al wat verouderd. Het nieuwe onderwijsgebouw in Cuijk hebben we volledig gestript en gemoderniseerd. Alle apparatuur voldoet nu aan de eisen van deze tijd. Bovendien hebben we nu meerdere theorielokalen, een extra laboratorium en een lab voor instrumentele analyse. Een stevige impuls voor de kwaliteit van ons onderwijs dus."

Baangarantie
De nieuwe laboratoriumschool biedt ruimte aan ruim honderd studenten. "Daarmee houden we ons onderwijs bewust kleinschalig", stelt Bouwmeester. "Bij De Leijgraaf hebben we aandacht voor elke student, met zoveel mogelijk individuele leertrajecten. Bovendien werken we zeer intensief samen met bedrijven in de regio. Daardoor kunnen we studenten gericht opleiden en dus optimaal klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Die aanpak zorgt ervoor dat onze studenten na de laboratoriumschool gegarandeerd een baan vinden. Of ze stromen probleemloos door naar het hbo."

Laboratoriumonderwijs
Laboratoriumonderwijs is bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen die het leuk vinden om mee te bouwen aan een veiligere, mooiere en betere wereld. Dat gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van medicijnen, vertelt Bouwmeester. "Alles wat je kunt bekijken of gebruiken, heeft ooit een lab gezien. Of het nu gaat over autolak, pizzasaus of grondstoffen voor medicijnen: elk product is ooit getest. Als lab-student bij De Leijgraaf ontdek je wat daarbij allemaal komt kijken. In ons moderne schoolgebouw in Cuijk, maar ook op locatie bij de bedrijven waarmee we samenwerken."

Overig nieuws
‘Samen Wel Thuis’ moet groeiende ondersteuningsvraag beantwoorden

21 February 2019

Het aantal mensen met een ondersteuningsvraag neemt hard toe. Vooral zelfstandig wonende ouderen raken geïsoleerd en voelen zich eenzaam. Maar eenzaamheid neemt onder alle leeftijden toe. Om dit groeiende maatschappelijke probleem beter aan te pakken, slaan tien partijen in Meierijstad de handen ineen. Vandaag tekenden ze hiervoor de samenwerkingsovereenkomst 'Samen Wel Thuis'. 'Samen Wel Thuis' is een samenwerking van de…

› Lees verder

INTERREG-project Dynamic Borders en ROC de Leijgraaf slaan de handen in een

21 February 2019

Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes Dynamic Borders-gemeenten gezamenlijk de trots en kwaliteit van de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie
 • 14

  Mar

 • 19

  Apr

  Goede Vrijdag
 • 22

  Apr

  Tweede Paasdag

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.